Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brum - майстор
ср авг 10, 2022 12:40 pmSvetoslavoff1 написа:
след това тънко прешпаклихме с бетонконтакт+цимент + пресят и промит пясък с консистенция на сравнително рядка каша
Това забъркано в едно ли? Или грундирахте с бетонконтакт и полсе с цимент и промит пясък?
ZEDYCUS - майстор
:) Покритието което сложих се води винилови плочи(май са пвц) метър на метър дебели са 4мм. Взех ги на сметка 10лв квадрата, с доставката легнаха на 12 лв кв, от Варна- ОЛХ преди няколко години. Лепих с полиуретаново лепило за паркет Дюпонт. Доволен съм, засега нямам нито разлепено, нито скъсано място за 2 години нередовна експлоатация, само леко се драска ако има пясък в обувките. Не се лъзга с мокри обувки и сняг, но си зависи от обувките. С работни няма проблеми.
На мястото на брум щях да сложа покритието което предложи стефаниор, за гаража в Пловдив мисля да залепя такова, че е на бетон и праши яко като чистя.

Коригирах дебелината 4мм, не е 5
Последна промяна от ZEDYCUS на ср авг 10, 2022 3:29 pm, променено общо 1 път.
Svetoslavoff1 - майстор
Да, трите съставки до сравн рядка каша. Предварително бях почистил и грундирал с грунда на "Лорка"(по Варна се знае).
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Неравности отдолу бързо и лесно компрометират всички видове мека настилка/постилка. Та, каквото и да избереш, заглади пода. "Шпакловай" с лепилце - най-лесно и финансово приятно. Това на копчетата е по-твърдо и устойчиво, но пък се почиства идея по-трудно
Аз съм мързелива, затова боядисано тънко OSB :-) Хем изолацийка
hidrazin - майстор
ср авг 10, 2022 10:16 ambrum написа:
1) Изравняване на неравности с ъглошлайф и диск за шлайфане на бетон.
Шлайфан бетон. И толкоз.
Щом им възможност за шлайфане с ъглошлайф и диск за шлайфане на бетон,значи става и за професионална обработка.
Ма не с ъглошлайф и диск а с истинска машина за шлайфане. Има си и прахосмукачка.
С ъглошлайф ще се омахаш от шлайфане и ще фърлиш една кофа дискове.
В момента ще шлайфаме покрив и тераси на сграда с такава машина. Резултата е невероятен.
Кофтито е е си далеч (транспортни разходи) и не е ясно каква е площта.
За малки е неизгодно но в никакъв случай настилка от пластАмасти - балатуми и подобни.
:partyman:
brum - майстор
Бързо и евтино решение се търси. Шлайфан бетон ей сега за 2 часа ще налея, изшлайфам и почвам да изнасям багажи натам.
hidrazin написа:
С ъглошлайф ще се омахаш от шлайфане и ще фърлиш една кофа дискове.
Цъ. Ъглошлайфа е с камбана за шлайфане на бетон и с изход за прахосмукачка. Прахосмукачката минава през циклон, че иначе торбичките дават фира за норматив. Шлайфах едни 60м2 криви замазки по спешност, че щяха да редят ламинат отгоре и не е като да не съм го пробвал. С правилни машини няма прах, няма драма. Диска си е все още този които купих. Все пак шлайфам замазки, а не бетон.
ZEDYCUS - майстор
hidrazin
За малки е неизгодно, но в никакъв случай настилка от пластАмасти - балатуми и подобни.
На теб завода в Крън ти е близо. :cool:
Но по каква причина не харесваш пвц покритията? Аз вече съм го налепил едното, но да питам преди да положа и в гаража.
hidrazin - майстор
чет авг 11, 2022 9:28 amZEDYCUS написа:
На теб завода в Крън ти е близо. :cool:
Но по каква причина не харесваш пвц покритията? Аз вече съм го налепил едното, но да питам преди да положа и в гаража.
Така е, близо ми е и даже тая сутрин собственика му ме събуди рано-рано преди няма и час. :-D
Не че е харесвам PVC покритията но те си имат специфични приложения.
В първия пост пише "ще се използва за склад и работилница".
Като чуя работилница и веднага се сещам за пръски от електрожен, горещи стружки, "искри от флекса"...
Лесно е да се досети човек какво се случва с PVC-то...
Малко масло по PVC-то и си имаш хубава ски писта. Ся някой ще каже че ги има онези изпъкнали "кръгчета".
Точно те правят почистването изключително трудно.
Но не знам за каква работилница ще е. Може например да ремонтира ... часовници.
Тогава драма няма.

brum - майстор
Дърводелство най-често. С ъглошлайф почти не режа, а и да режа след балатума ще е навън. Не заварявам. CNC рутер пускам от време на време, ама и той най-често с дърво работи. И боядисвам от време на време разни неща с пистолет.

Ако имаше заваряване нямаше да мисля за балатум. Непригоден е за тези цели.
hidrazin - майстор
Ами тогава слагай баЛаМатума.

Тема "Балатум в складово помещение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: