• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
yanko78 - специалист
нед окт 23, 2022 9:45 pmmiliad написа:
Да се повторя тогава и аз. Няма евтин вариант за това нещо.
Можеш да спестиш само от своя труд. Купи си материал, кроиш, режеш, шлайфаш и там каквото трябва. Дъб масив -4000лв/м3. Чама гони към 1000 лв/м3 май.

Ако ти харесва толкова напречния разрез на шпертплата - взимай и режи.
Нямам възможност да си го произведа. Монтажа ще си е от мен. Търся просто насоки, с идея за бюджетен вариант. Ясно е, че няма да е евтино и не го търся за без пари, но 15 лв за летвичка 18х30х2650, ми се виждат, не реалистично много.
Освен ще пробвам и при някой дърводелец, да видим от естествен материал как ще излезе.
Не изключвам варианта и за боядисан МДФ, като краен и ако излиза по на сметка, но в глават ми е дървесното.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон окт 24, 2022 7:09 amyanko78 написа:
нед окт 23, 2022 9:45 pmmiliad написа:
Да се повторя тогава и аз. Няма евтин вариант за това нещо.
Можеш да спестиш само от своя труд. Купи си материал, кроиш, режеш, шлайфаш и там каквото трябва. Дъб масив -4000лв/м3. Чама гони към 1000 лв/м3 май.

Ако ти харесва толкова напречния разрез на шпертплата - взимай и режи.
Нямам възможност да си го произведа. Монтажа ще си е от мен. Търся просто насоки, с идея за бюджетен вариант. Ясно е, че няма да е евтино и не го търся за без пари, но 15 лв за летвичка 18х30х2650, ми се виждат, не реалистично много.
Освен ще пробвам и при някой дърводелец, да видим от естествен материал как ще излезе.
Не изключвам варианта и за боядисан МДФ, като краен и ако излиза по на сметка, но в глават ми е дървесното.
Явно не си виждал дървен материал. Цената не е право пропорционална на дължината, а геометрично. Защото колкото по-дълго, толкова по-'криво'. Вариантите ти са МДФ или шперплат (или друго)
И колкото и да е вертикално, си е прахосъбирачка. Не ти знам съображенията за тази красота, не коментирам, само споменавам
И пак ти пиша Кеф цена няма
schuldiner - майстор
Правих такава външна облицовка - черна паропропусклива хидроизолация и дъски 8 см ширина с два просвет. Накрая всичко зависи как си загладил дъските и какъв лак ползваш, като предимството е на лака. При тези изпълнения всяко усилие си личи в крайния резултат, но никак не е задължително всичко да е перфектно като при мебелите, примерно. Не е задължително, дори не е желателно да има пластмасов вид, ако ползваш естествени материали.
За вътрешно и бюджетно бих опитал с летви 2х3 или 3х4 см за керемидена скара - при цена около левче метъра и брак около 50% трябва да се събереш в 400-500 лв. Обработката - шкурене или рендосване, плюс импрегниране и лакиране - си е от тебе.

ПП Просвета го правих с алуминиев мастар на тясната страна, като леките кривини на дъските с почукване прибираха и след винтовете си оставаха относително прави.
Подобни дървении перфектно се почистват с пароструйка.
  • 1
  • 2

Тема "Направа на акцентна стена?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: