• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
miroki - майстор
Дори и вертикалните са ефективни въпреки неудобни, заради проблем с изключването. Като се ползват от повечето обичайно няма ядове. Няма база за сравнение топлината с друга.
И на климатик ми е по-кофти и на твърдо. А друг вид на ток, скъпо.
Щом работи парното си остави резби, както е писал колегата.
lyubohar - майстор
За атрактивно дума да не става.Ужасно скъпо.Аз плащам около 350-400лв. на месец.При пенсия 780лв.вече:)) !
Но не бих се отказал.Голямо удобство-топло,топла вода.Лошото е когато приходите ти са ниски.
Във входа ни половината апартаменти са с по един човек и отопляват само една стая!
А навремето имаше радиатори по стълбите и плащахме по 20лв. на месец.
Ама да не разлайвам кучетата!
LazarGanev - "Велик майстор"
Вертикалните са ефективни само когато се топли всичко и всеки плаща според квадратурата на жилището си, но веднага се намират хитреци, които искат да излязат от схемата и уж да се топлят с климатици за по-евтино. Ами как няма да е по-евтино, като те топлят всички съседи с парно? Тук при нас операторът на пароцентралата поема изграждането на щранговете за новите хоризонтални инсталации с топломери, ако целият вход сключат договори, като дори за бонус поемат и смяната на старите водопроводни щрангове за топла и студена вода и тези входове, които се съгласят са наистина доволни, защото плащат колкото на климатици или газ, но с много малки вложения - само да си изградят вътрешните ВОИ
miroki - майстор
При нас смениха вертикалните ВИК срещу една година безплатна топла вода. Но за тези за отоплението нещо не се включиха. Иначе съм за. Трябва да се поразровя по въпросът.
При мен е евтино. Беше скъпо, като имахме топломери и са вземали над 10% от сумата за топлинният счетоводител. А всички пестяха и затваряха крановете. Като минахме на кубатура стая. Парното е жега а цената наполовина. Понеже ползват всички. Сега обаче е горещо (зимата де). И сега ще изолирам малко тръбите. Само с кафлекс не стана.
  • 1
  • 2

Тема "Затапване на тръби за парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: