Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Смъкваш стъклопакета за достъп. Не става за един ден, особено ако ще работи лаик.Сложи подпрозоречните первази и опени отвън фугите, нищо не изрязвай и остави за догодина. Лепенките са стояли достатъчно, та няма смисъл сега да се мъчиш и с тях.
Работи си спокойно отвътре
khankrum - напреднал
Благодаря,но сега съм се хванал и не мисля да чакам до догодина.Пяната съм я изрязал навсякъде,вътре включително.Ще правя основен ремонт и ще се радвам да напредна с дейностите до края на тази година.
mgbagera - специалист
Ще използвам темата на колегата за да не пускам нова :)

Питането ми е с какво точно да измажа пяната отвън ?
На места има фуга от 5мм а на други по 2-3см.
Не искам да обръщам прозорците отвън а само да замажа пяната за да не гори от слънцето и да не влиза вода.

Отдолу имам монтажен профил и ще бъде монтиран перваз от камък.

Ето малко снимки:

Прикачен файл

Screenshot_2025-04-17-10-16-01-619_com.miui.gallery-edit.jpg

Прикачен файл

Screenshot_2025-04-17-10-12-52-354_com.miui.gallery-edit.jpg

Прикачен файл

Screenshot_2025-04-17-10-13-15-186_com.miui.gallery-edit.jpg
Където не е опенено добре, хубаво е да коригираш с още пяна. Може да се попълни и с материал.
Щпакловка с фибри- има и бяло. Набавяш си мрешичка и ъгли.
Изрязваш с макетен нож и започваш с шпакловката.
Първо замрежваш и изчакваш денонощие. Отгоре втора ръка и си готов.
Евентуално може да ползваш някакъв грунд. Лично не бих се занимавал. Грундирам само когато работя на роднини, приятели...

пп. Всъщност, ъглите сякаш отпадат, понеже ще си отвориш още работа.
Мрежичката изрязваш на ивици със сантиметър-два по-тесни. Завършваш ъгъла старателно, също като майстор.

пп1. някого радват ли го трите 0ли?
пон апр 14, 2025 8:08 pmНиколов Н. написа:
:lol: 20990 !!! Честита кръгла....НУЛА!
mgbagera - специалист
Лелеее Трифоне докато разбера за какво нули говориш то вече стана 21003 :lol: Е па да са ти честити :-D

Само не разбрах шпакловката с фибрите гипсова ли да е или циментова ? Направо можеш и да предложиш някоя.
Циментова.
Ако бяхме 2010- Мармодом. Сега, каквото има на пазара.
Гледай нещо на Церезид ако има бяло, или друга известна табела!
chapara - майстор
Полиуретанов уплътнител, бял. Устйчив на УВ, вода, мраз и еластичен, на практика вечен.
mgbagera - специалист
Ооо да, на тези места където фугата е около 5мм ще се слага само силикон. На колежката от работата и бяха сложили силикон между каменния перваз и дограмата. За 3 месеца това което беше останало от него приличаше на цифка. Мазно и лепкаво. На места направо и липсваше ...

Затова специално за силикона ако може да кажете точно кой к на коя марка ще съм ви много благодарен.
Полиуретанов уплътнител е написано.
Има го на салами, има и във разфасовки като силикон.
https://www.google.com/search?q=%D0%BF% ... e&ie=UTF-8

Изображение
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на чет апр 17, 2025 8:12 pm, променено общо 3 пъти.
chapara - майстор
Багер, явно не четеш внимаелно!
Къде казах силикон?
Написах полиуретанов уплътнител, който няма нищо общо със силикон. Направи справка в Гугъл. Може да съм луд, но на челото ми не пише идиот!

https://www.dshome.bg/upltniteli/ednoko ... l-dcp.html

Тема "Обръщане на дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: