• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanovbg - майстор
Аз защо си мисля, че токовия трансформатор е преди инвертора? В смисъл идва кабела от електромера, токовия на него и след това се връзва инвертора и консуматора. Щот на схемата е обратното.

Нарисувал съм една схема и мисля, че инвертора с ограничителя работи така: Мери тока I1 и произвежда толкова ток I2, че се стреми I1= 0 Ако не може да го постигне работи на пълна мощност и останалото идва от I1. При отпадане на товара спира и инвертора да произвежда.

В заключение мога да кажа, че такъв тип инвертори би трябвало да могат да се свържат последователно, като всеки следващ пази да не връща към предишния. Паралелно няма да се получи никак.

Никакъв мастер инвертор не трябва! Мисли малко Трифоне!!!

Може и да греша,но е малко вероятно.

Прикачен файл

untitled.JPG
untitled.JPG (19.18 KиБ) Видяна 728 пъти
Писах- пътища бол.
Не е важно колко ще мислиш- то на теб ти е яйцето.
Важно е как, щото някои са успешни и без много да се замислят, нали?!
Мисли малко!!! Хахааааааа!

От теб зависи да избереш най подходящото за теб решение.
Вероятно вече си отимал няколко копчета, та сега мислиш (сигурно много) пришиването на балтон?!
Е, ще трябва да ти позагреят чакрите от мислене тогава, щом тогава не си се напнал.
hidrazin - майстор
вт юни 04, 2024 4:57 pmivanovbg написа:
Аз защо си мисля, ...
Веднага да престанеш с тези си действия!!!
В заключение мога да кажа, че такъв тип инвертори би трябвало да могат да се свържат последователно, като всеки следващ пази да не връща към предишния. Паралелно няма да се получи никак.
По-големи глупости скоро не бях чувал...
Никакъв мастер инвертор не трябва! Мисли малко Трифоне!!!
Дрън, дрън, дрън ... Не Трифон ами ти вземи най-накрая поне малко да мислиш.
При повече от един инвертор ти трябва мастер инвертор.
Може и да греша,но е малко вероятно.
Да бе да, грешиш и то яката, къде 100% - както ти стана навик в последно време.
:partyman:
P.S. Ако ще се занимаваш с това недоразумение, аз се изнасям а ти си троши главата.
ivanovbg - майстор
Е обясни как би трябвало да действа по твоята схема от китаеца. Щот аз не виждам как ще работи. Токовия както е свързан ще мери тока от мрежата + тока от инвертора. А ако няма, всичкото произведено ток ще оди към електромеро, а токовия трансформатор ще мери дедовия.

Хидра, ти такова нещо като инвертор виждал ли си и знаеш ли как работи?

Явно ти си недоразумение. Чети! https://www.photosolar.bg/blog/invertor ... li-mrezhov
Явно си с китайско образование.
Последна промяна от ivanovbg на вт юни 04, 2024 9:42 pm, променено общо 1 път.
Магнити са му нужни. Магнити, че да мислят вместо него.
Схемата е уникална.

Иванов, виц за гинеколог чувал ли си?
Ако не, Мисли малко!
hidrazin - майстор
Ти кое не разбра от това?
вт юни 04, 2024 9:23 pmhidrazin написа:
Ако ще се занимаваш с това недоразумение, аз се изнасям а ти си троши главата.
За последно малък жокер:
Какво ще каже на инвертора оня токов трансформатор дето мери "деловия" ако отчете ток 0 (кръгла НУЛА като теб) от консуматорите и какво ще направи инвертора?
Просто чети какво е написал китаеца и го изпълнявай. Той знае МНОГО повече от теб.
вт юни 04, 2024 9:35 pmivanovbg написа:
Хидра, ти такова нещо като инвертор виждал ли си и знаеш ли как работи?
[-X [-X [-X
Определено съм виждал повече инвертори, отколкото ти автомобили.
Ако въобще е имало глупаци да си поверят колицата в твоите ръце...
И много по-добре знам как работят различните инвертори, отколкото ти знаеш как работят различните автомобили.
(Ето например днес имах казус с един CQE 450 ... И съм на път да го реша. Абе направо съм го решил.)
И да ги караш да си слагат магнити. И за горивото, и за антифриза, и за ел.системата, и на катализатора за да не се задънва... :rock:
Я сега чао.
P.S. Нещо ново, намерих начин за "спаралелване" на няколко такива инвертора ...
ivanovbg - майстор
вт юни 04, 2024 10:38 pmhidrazin написа:
Ти кое не разбра от това?
вт юни 04, 2024 9:23 pmhidrazin написа:
Ако ще се занимаваш с това недоразумение, аз се изнасям а ти си троши главата.
За последно малък жокер:
Какво ще каже на инвертора оня токов трансформатор дето мери "деловия" ако отчете ток 0 (кръгла НУЛА като теб) от консуматорите и какво ще направи инвертора?
Просто чети какво е написал китаеца и го изпълнявай. Той знае МНОГО повече от теб.
Ако е нула ще спре, но ако отчете 1А според теб от мрежата ли идва или от инвертора? Как би го разпознал инвертора? Да речем, че след минута падне на 0,5А, тогава какво се случва?
ivanovbg - майстор
Както и да е, поръчах два 700 ватови за експерименти. Като дойдат ще пиша.
Преди или след пускането на темата ги поръча?

Не се чете внимателно. Освен явните знаци, между редовете има толкова много информация.
hidrazin - майстор
Откачена работа. Два такива струват 300 кинта за обща мощност 1,4kW
Нямат дисплей, нямат комуникация/приложение, кога работят, кога не работят и кога връщат в мрежата няма как да разбереш освен ако не висиш на жиците и то с не евтини уреди.
И най-вероятно въобще не са МРРТ...
Вместо 300 кинта за 1,4kW можеше за 800 кинта да си купи 3kW мрежов инвертор и то от висок клас.
С всичките му екстри - дисплей, Wi-Fi, безплатна регистрация в Портал (сървър) където му обработват, пазят и визуализират данните на декстоп и мобилно...
Ограничител за връщане, пълен контрол и настройки, възможност за няколко такива в паралел...
Аааа... и на тоя 3kW може спокойно да му шибнеш 4100 вата панели, даже е препоръчително...
Ноооо... така е. "Сърдит Петко, празна му торбата."
P.S. Ся като дойдат мое да ги налепи с магнити и да си ги чука в главата. Оная от евтин, родопски чам... :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

Тема "Ограничител за инвертор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: