Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
taty67 - специалист
Ай сиктир :megaeek: :megaeek:
escutcheon - специалист
Мили хора, когато гледате нещо не вярвайте на всичко, което виждате. Това клипче , а и други от сорта- как блондинка отваря кола с тенистопка- са пълна измама. На китайските филми нинджите летят, е и.... Аз съм отворил стотици каси и винаги някой е чувал, че някъде имало един бивш затворник, който отварял всичко за секунди с кламер\ кибритени клечки\ карфица\ игла... Аз така и не го срещнах.
Ако искате да се страхувате за дома си вижте това-. http://www.locks.su/forum/bump/ces/ces.shtm
Това е истина. Аз гарантирам. :-D
А това не е http://www.vbox7.com/play:870bd858
Тани - модератор
Това за всички патрони от този тип ли се отнася или само за този производител? Ти каква ключалка/брава би препоръчал като най-сигурна?
emergency_bg - специалист
пак ви предлагам да си направим една тема /или форум/ сигурност и да пишем там за ключалки, резета, аларми, датчици, както и разни непривични решения, които са най-интересни между другото.

Иначе за касова брава бих ти казал FIAM, а за секретен патрон ABLOY.
escutcheon - специалист
Няма неотключваема брава. Както е казал цар Калоян( ако не се лъжа) няма крепостна стена, която да не може да бъде прескочена от едно магаре, натоварено със злато. Секретните патрони на Abloy са много добри, ама са бая скъпи. http://www.abloy.com/008/inet/abloy/AKP ... C-CLIQ.pdf
За касовите брави нещата не са за едно изречение. Съгласявам се с колегата за FIAM, но с известни резерви. Производителите на брави се увличат напоследък по дизайнерски хрумвания, които не са в посока сигурност и трайност. Лично мнение.
За тема Сигурност съм ЗА.
Стефан - майстор
escutcheon написа:
Няма неотключваема брава. За тема Сигурност съм ЗА.
Има, моята. Ако я отключиш, ще те призная за велик. Готов съм и за залог :lol: Но няма да кажа нищо по въпроса.
emergency_bg написа:
пак ви предлагам да си направим една тема /или форум/ сигурност и да пишем там за ключалки, резета, аларми, датчици, както и разни непривични решения, които са най-интересни между другото.
Ако се направи такава тема, и всеки си каже как и с какво се заключва, вече няма да е тайна. Както искате.
escutcheon - специалист
Може ли снимка на вратата?
hygro - майстор
Стефан написа:
escutcheon написа:
Няма неотключваема брава. За тема Сигурност съм ЗА.
Има, моята. Ако я отключиш, ще те призная за велик.
Ето така се губят облозите, Стефане :lol: Тъй като пропусна да поставиш условие, ключалката да остане неповредена, всеки начинаещ бандит с повечко насилие и усърдие ще докара бравата ти до състояние, да се отключва с отверка :wink:
Стефан написа:
Ако се направи такава тема, и всеки си каже как и с какво се заключва, вече няма да е тайна.
Истинската сигурност не може да се базира на тайната на метода, а на тайната на ключа. Така е и в криптографията - методите са обществено достояние, но от това ключовете не стават по-несигурни.

Тема "Как да си направим ключ за секретна брава за 1 мин..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: