Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MamaMy - майстор
Е ли възможно асмалъка да е два реда на буквата Т? Ако идва голяма дължината на рамената предлагам обтяжка с телено въже и централна ролка:
gogo7777 - майстор
Пространството под асмалъка е паркинг. :wink:
MamaMy - майстор
За не разбралите по-ясно не мога
gogo7777 - майстор
Аз предложих това. :)
:drinkers:
Прикачен файл:
20250307_131859.jpg
miroki - майстор
От външната страна има ли място, да стърчат малко профилите. Ще правят противовес, а и по-красиво. А и мисля няма да е проблем паркинга да е 4 м широк, а профила отгоре на стърчи до 5 метра (ако няма място).
Ако няма мърдане в размерите, може поне ъглови подпори тип кници да има.
...
Относно естетиката, сега окото е 70 см, което е много. А напречни няма хич. Т.е. пак ще има напречни телове. Окото е добре 50*50. В момента е 70*500. Коловете с тръби става най-добре или каре.
iliya_i - майстор
На 5 метра спират спокойно 2 автомобила един до друг. И на 4 метра може, ама е по-зор.
kr1100 - майстор
@Относно естетиката, сега окото е 70 см, което е много. А напречни няма хич. Т.е. пак ще има напречни телове. Окото е добре 50*50. В момента е 70*500. Коловете с тръби става най-добре или каре.
Хич не е много # 70 см. Даже е перфектно. На 50 см е тегаво да се провираш между теловете. Аз обичам да се провра и да съм над теловете - хубав изглед и режеш нормално, а не да гледаш нагоре и да си с вдигнати ръце нагоре - уморяват се.
Последна промяна от kr1100 на нед мар 09, 2025 9:20 am, променено общо 2 пъти.
djendov - специалист
По едната дължина е ограда, отпада продължението на гредите извън полето. От другата е възможно, градина с райграс е, даже ще е готино да се продължи метър, тъкмо да се използва дължината на гредите, ще са на по 6 метра. 5м върху полето за паркиране и един от едната страна като продължение.

Това с ролката и металното въже не е опция.

Сега като се загледах по двускатното изпълнение, ако е с минимален ъгъл не изглежда лошо, но сякаш имам чувството, че като направя заварката, няма да е толкова здраво като заводската права греда.

Не е проблем да има Кници по ъглите, ако се налага, но и изчистения дизайн без тях си изглежда по-добре. Другото ми напомня малко за кораба....

Благодаря за включванията, момчета!
hidrazin - майстор
Желателно е асмалъка да бъде "покрит" с бели сортове грозде...
:partyman:
пет мар 07, 2025 8:35 pmhidrazin написа:
Желателно е асмалъка да бъде "покрит" с бели сортове грозде...
:partyman:
Какъв Кардинал имаше от тия "белите"......
Заедно с Болгар беряхме и се разпращаше по чужбината. Не беше на асмалъци, естествено, ама са се утепали за асма.

Тема "Избор профили за асмалък" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: