• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Vix
чет май 08, 2025 8:28 amchapara написа:
По принцип няма как да е по здраво. Този пояс захванат качествено и за арматурата на фасадата ще работи като колан на панталон, за да не тръгне да се отваря и изхлузва панталона. Вертикално е спънат балкона, хиризонтално също трябва. Но само с арматура :?
Благодаря ти за мнението, ще помисля за този вариант. Ако разбирам правилно този пояс трябва да бъде по цялата дължина на балкона и да се яви като основа на която да стъпи стъклопакета и съответно страничните стеници или ?
chapara - майстор
чет май 08, 2025 6:11 pmVix написа:
По принцип няма как да е по здраво. Този пояс захванат качествено и за арматурата на фасадата ще работи като колан на панталон, за да не тръгне да се отваря и изхлузва панталона. Вертикално е спънат балкона, хиризонтално също трябва. Но само с арматура :?
Благодаря ти за мнението, ще помисля за този вариант. Ако разбирам правилно този пояс трябва да бъде по цялата дължина на балкона и да се яви като основа на която да стъпи стъклопакета и съответно страничните стеници или ?
Да.
Vix
чет май 08, 2025 6:57 pmchapara написа:
чет май 08, 2025 6:11 pmVix написа:
Да.
Окей, като го направя може да пусна снимки.
А Джим бима е от мен ;) :partyman: :D
chapara - майстор
чет май 08, 2025 7:14 pmVix написа:

А Джим бима е от мен ;) :partyman: :D
Пошегувах се човече☺️

А снимки пусни. И работни пусни, да се учи народа.
Vix
[/quote]

Пошегувах се човече☺️

[/quote]

Хахаха това е лесна работа, трудното е да свършим работа като хората 🙂
chapara - майстор
чет май 08, 2025 8:15 pmVix написа:
Пошегувах се човече☺️

[/quote]

Хахаха това е лесна работа, трудното е да свършим работа като хората 🙂
[/quote]

Хубавата работа, не е проста и лесна.
Не съм специалист, ама и аз не бих спал спокойно от гипсови парапети, които да носят тежки дограми. От друга страна - цялото тежко нещо с излят бетон на ръба на балкона ще го издържи л иплочата?
Мислил ли си с вариант с някакъв носещ скелет от винкели и лек пълнеж от каквото и да е?
chapara - майстор
вт май 27, 2025 11:21 amnick_phil написа:
Не съм специалист, ама и аз не бих спал спокойно от гипсови парапети, които да носят тежки дограми. От друга страна - цялото тежко нещо с излят бетон на ръба на балкона ще го издържи л иплочата?
Мислил ли си с вариант с някакъв носещ скелет от винкели и лек пълнеж от каквото и да е?
Това питане ли е, или мнение?
То желязото също тежи!
Говорим за зидане с итонг и само отлят стоманобетонен пояс.
Като току що регистриран потребител и първо мнени, научи се да четеш подробно темите от началото.
Това питане ли е, или мнение?
То желязото също тежи!
Говорим за зидане с итонг и само отлят стоманобетонен пояс.
Като току що регистриран потребител и първо мнени, научи се да четеш подробно темите от началото.
[/quote]

благодаря за умния съвет.
  • 1
  • 2

Тема "Изграждане на стена на балкон" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: