• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
zzuzi - специалист
Mсля си,че ако от 2008 до сега човека не е успял да се измие,нищо няма да му помогне :-D
parketmilanov - специалист
послушайте хидро!!!
той стара кримка
в печатницата кадето се използват силни мастила с кашата се мие за 2 минути
продават се каши такива още в железариите
аз също съм завършил полиграфския техникум и кашата не може да я бие нито кореселин нито ацетон/за мастило имам предвид/
а ако не си намериш по магазините в някои сервизи за коли старите майстори още я ползват/кашата/
помолете го за една гребка:)
SHADOWAWS - специалист
pencho написа:
Темата е стара, но за следващия път когато си нацапате ръцете да знаете - продава се "Каша за силно замърсени ръце (от печатарски мастила, машинни масла, грес и др.)". Предполагам, че по железариите я има. Върши страхотна работа.
Ако говориш за тази каша дето и в БДЖ-то я ползват, знам я. Един от моето село е производителя на туй нещо. Милиярдер беше през 90-те, са най-много да е милионер човека. Както и да е, жалко че няма как да ви пратя от нея, имам към 5 3литрови буркана на съхранение при баба ми за черни дни (ръце) :-D
Оп, за малко да забравя...тая каша чисти и петна от дрехите, но трябва да се внимава. Разредете я 4/1 вода 1л./каша 100гр. и киснете за 20 мин. в хладка вода и бъркате. После перете без прах и гоотво.
Последна промяна от SHADOWAWS на пет мар 18, 2011 11:06 pm, променено общо 3 пъти.
SHADOWAWS - специалист
hygro написа:
Едно време в печатниците сами си приготвяха каша за миене на печатарското мастило. Резултатът е изключително добър:
  • амоняк
    олеинова киселина
    дървени трици
Бях оператор на печатна машина. Мастилото от машините го миехме със смес от гас с кореселин. Мие добре, ако ти понася миризмата. Под кореселин имам предвид ЧИСТ КОРЕСЕЛИН не ментето дето го пробутват в железарийте на бояджийте!
  • 1
  • 2

Тема "Почистване на ръце от мастило" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: