• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pulsar - специалист
От линковете попрочетох за какво иде реч, а за диода го има в Пасат електроникс ама много скъп 18,20лв :shock: . Ще го поръчвам ако не намеря друг с който да го заменя.
cvetanmu - специалист
:) Освен, че е скъп ме мотаха един месец докато го доставят.И аз на следващия ден го опуках.
Вместо него сложих два диода MUR1560 вързани последователно и си работи без проблем с тях.
pulsar - специалист
С цена 2.90 за MUR1560 е по-добре. Може и аз така да направя ако не намеря подходящ. Въпросния диод на радиатора ли го монтира.
cvetanmu - специалист
Да на радиатора при транзисторите.Да те питам диодите ( 150EBU04 ) на какви цени ги взимаш, че нещо много лошо ме изненадаха в пасат - 27 лева на бройка?
pulsar - специалист
Имам 4 броя 150EBU04 но цената определено не беше 27лева.По проекта който съм снимал по-напред в темата съм сложил SF3004 и нямам ядове с тях.
STEPER - специалист
Здравейте,
Някой може ли да сподели откъде може да се закупи емайлиран проводник
за навиването на изходящия траф и дросела?
pulsar - специалист
STEPER написа:
Здравейте,
Някой може ли да сподели откъде може да се закупи емайлиран проводник
за навиването на изходящия траф и дросела?
По-големи сечения емайлиран проводник не съм срещал по магазините или по-точно не съм търсил.
За навиването на трафа съм използвал набор от 35 жила 0.4мм за първичната, а за вторичната 105 жила от същия проводник като съм ги усукал и отгоре изолирал с хартиена лента (тиксо). За дросела може по същия начин да процедираш но става и както cvetanmu е направил да сплескаш медна тръбичка и да я изолираш.За мен варианта с набора от жици е по удачен и по сигурен от гледна точка на изолацията и за възможността да се подбира сечението на навивките отколкото един емайлиран проводник.
STEPER - специалист
Благопдаря за тази информация,но въпроса си остава - Откъде да закупя емайлиран
проводник с това сечение 0,4-0,5?
По груби сметки за Е70/32 ще са ми необходими около 200-300 метра /със запас/,
такъв проводник.
Поздрави
cvetanmu - специалист
За силовия траф ползвах емайлиран проводник от размагнитващи бобини на кинескоп.
Ако ще купуваш по-добре търси литцендрат http://www.omexkom.bg/cable.php?cat=enp&file=lkl .
STEPER - специалист
Че ще купувам,ще купувам. :headbash:
Нямам друга възможност да намеря размагнитващи бобини за кинескопи освен ако
не се продават някъде.
Така или иначе ще търся проводник ПЕЛ -0.4 или 0.5 отнякъде да закупя.
А лицендрата като лицендрат е съвсем друг проводник който се използва
за направата на трептящи кръгове в радиосвързочната и друга ВЧ апаратура и само такъв се
предлага от Оmexkom.bg
Просто братята руснаци приемат това понятие - лицендрат -условно по форумите.
Поздрави
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: