• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dj_marti79 - специалист
Ако някой вложи 200W и изкара 201W трябва да му целуваме краката, а ако някои вложи 200W и изкара 500W трябва да му дадат 6 Нобелови награди. Ако това ставаше, защо още ТЕЦ-овете още пушат а в колите сипваме гориво?
PCL82 - майстор
Погледни му само схемата и виж как за добър ден токовете в двете намотки по една навивка се унищожават. Тези хора се опитват с познания на ниво гимназиална физика и легенди за Тесла и др. да излъжат законите на физиката. Никой не е успял и няма как да успее.

Ще ги познаеш че се опитват да направят това, че си служат с високопарни квази научни полуистини и в снимките на експериманта ако има такъв цари хаос и някъде се крие батерия!
dj_marti79 - специалист
Здравейте. Вчера и днес яко вятър, перката но обороти, power няма :verzweifelt:
Повече от 200W немога да изкарам и това са само пикове. Средно около 50W . 5-6 икономични крушки акумулаторите клякат а инвертора започва да свири. Нестига дори за осветление! Явно вятърработата си е вятърработа.
-витлата са ми огромни 3,9м с променлив ъгъл на атаката
-мултипликатора с голямо предавателно отношение 1:40
-генератора нискооборотен 1100 об./мин. 30V с постоянни магнити
Сега вятъра е достатъчен, незнам какво още не му достига? Забелязах, че южняка е много подъл - на тласъци и си мени посоката постоянно почти на 180 градуса. Ще пусна клипче да го видите.
[/img]

Прикачен файл

DSC00094.JPG
Левия волтметър - произведеното от генератора - 13V.
В средата амперметър - тока към здрави акумулатори - 12А (всяко деление е 2A).
Десния волтметър - напрежението постъпващо в здрави акумулатори - 13V.
DSC00094.JPG (32.97 KиБ) Видяна 7843 пъти

Прикачен файл

DSC00079.JPG
Левия волтметър - произведеното от генератора - 18V.
В средата амперметър - тока към прецакани акумулатори - 8А (всяко деление е 2A).
Десния волтметър - напрежението постъпващо в прецакани акумулатори - 18V.
DSC00079.JPG (55.7 KиБ) Видяна 7850 пъти
stivemaster - майстор
Това "нискооборотен" 1100 об/мин ми се стори много смешно колега. Виж работните обороти на фабричен генератор за да установиш че си с много над нормалните работни 300-500 и аварийни 900 об/мин
dj_marti79 - специалист
И аз искам 300-500 об./мин ама от къде такива есктри?
Снощи вятъра ми счупи опашката
stivemaster - майстор
Аз също мислех да се пробвам да направя един но нямам време и средства да експериментирам. Ако ентусиазма ти е голям се замисли кое е от ключово значение при производството на ток - според мен е принципа на индуциране на ЕДН в проводник в движещ се в магнитното поле.Тоест колкото по силен ти е постоянния магнит толкова по голям ток ще индуцираш. Доколкото аз съм виждал с лекота можеш да се добереш до магнит с магнитна сила съответстваща на 300 кг. смятай по друг начин какъв можеш да намериш.
Ако можеш направи опитна постановка и направи електромагнит с n броя намотки и виж каква сила прави и колко ток ползва и така може да се прецени с какъв магнит какъв електромагнит ще заместиш.
Аз мислех да ползвам автомобилен алтернатор (от градски автобус де)на който да направя нов ротор с магнити.Бях намерил едни китайски по 20 долара парчето ултраяки но .... Иначе с алтернатор 200А на 24 волта работата става.
dj_marti79 - специалист
Аз такъв алтернатор не съм виждал? Все пак това са 4,8KW
stivemaster - майстор
Ами почти всички съчленени градски автобуси са с такива а дори ми казаха че тези с климатик от последните са и 250А . а иначе не си търсил ето ти нов http://www.dynamo-bg.com/res/files/52/DEA450.pdf
dj_marti79 - специалист
Колега, от панаира имам целия каталог на Динамо-Сливен но цената за нов си е колкото една заплата.
На графиката се вижда че производството на електроенергия започва от 1200 об./мин. а пълната мощност се достига след 4000 об./мин. Това не се връзва с 300-500-те оборота които споменаваш 2 поста по-горе. :?
webcambg - специалист
До колкото съм запознат всички професионални ветрогенератори работят с редуктор...
Витлата може и да се въртят с 300 до 500 оборота, но генератора прави със сигурност в пъти повече :wink:
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: