• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
JoroM - напреднал
Кьм вси4ки, които са готови с видеостената:

Трябва ли да се свали поляризиращия филтьр от матрицата???
stoi - помощник
JoroM написа:
Кьм вси4ки, които са готови с видеостената:

Трябва ли да се свали поляризиращия филтьр от матрицата???
Мисля че да
JoroM - напреднал
Аз не слу4аино написах: КОИТО СА ГОТОВИ СЬС ВИДЕОСТЕНАТА, а не кои какво е про4ел, щото като гледам ти си по-назад и от мен по проекта, аз поне си имам проекторите, а скоро ще имам и монитор.

Интересува ме конкретно при използване на Бьлг. проектор ЛЕКТОР дали трябва да се свали поляризиращия филтьр на матрицата, а не дали на запад ги свалят, защото освен 4е масово НЕ ползват шраибпроектори, а си ги правят сами (дьрвените сандьци), вьв оригиналната статия в Томсхардуер, нищо не се споменава за свалянето на филтьра!
Мисля 4е има поне двама, реализирали проекта с ЛЕКТОР, или пьк хора които са видели разликата сьс филтьр и без филтьр, надявам се да ми отговорят в тази позаспала тема.

Предполагам 4е ако се свали филтьра образ ще бьде по-добьр, оба4е губя гаранцията на монитора 3-6м за втората употреба, естествено като му изте4е гаранцията наи-вероятно ще сваля филтьра, но ме интересува мога ли да го ползвам пьлноценно няколко месеца, без да му свалям филтьра???
На мойа лектор лампата е 650 вата но е от 1983 година ако я сменя с тази http://prestige-bg.com/default.asp?URL= ... mID%3D2604 400 вата дали ще има добър резултат.Махането на филтъра дали подобрява образа много или малко
НИКОЙ ДА НЕ ПРОБВА ДА МАХА ПОСЛЕДНИЯ СЛОЙ НА МОНИТОРА ПРИ МЕН СЛЕЗЕ ЗАЕДНО С ПОЛЯРИЗИРАЩИЯ СЛОЙ ОПИТАХ СЕ ДА ГО ВЪРНА НО СТАНА НА ПЕТНА -ЗЛЕ Е ПРОДАВАТ ЛИ НЯКЪДЕ ТАКЪВ СЛОЙ ИЛИ 120 ЛВ МОНИТОР НА БОКЛУКА ИДЕЯТА ЗА МАХАНЕ Е ТЪПА АЗ СЕ ПРЕЦАКАХ СПЕСТЕТЕ СИ ПРОБЛЕМИТЕ
НИКОЙ ДА НЕ ПРОБВА ДА МАХА ПОСЛЕДНИЯ СЛОЙ НА МОНИТОРА ПРИ МЕН СЛЕЗЕ ЗАЕДНО С ПОЛЯРИЗИРАЩИЯ СЛОЙ ОПИТАХ СЕ ДА ГО ВЪРНА НО СТАНА НА ПЕТНА -ЗЛЕ Е ПРОДАВАТ ЛИ НЯКЪДЕ ТАКЪВ СЛОЙ ИЛИ 120 ЛВ МОНИТОР НА БОКЛУКА ИДЕЯТА ЗА МАХАНЕ Е ТЪПА АЗ СЕ ПРЕЦАКАХ СПЕСТЕТЕ СИ ПРОБЛЕМИТЕ
JoroM - напреднал
Последния слои от коя страна на матрицата имаш предвид???
Вьншната или вьтрешната, защото има и от двете.

Аз сьм по4ти готов с проектора, ве4е работи, :roll: но изобщо не мисля да му свалям които и да е слои от матрицата, поне докато не му изте4е гаранцията, пьк след това ще видим! :?

Като се стьмни още, ще го пробвам, има и още някои дребни неща за доизкусоряване, като охлаждането например и стабилното закрепване на матрицата вьрху шраибпроектора, но и на тях ще им доиде времето.
JoroM - напреднал
Някои знае ли как да си намаля образа на монитора, както е направил chavdata :?:
С някаква програма ли се прави, или самият монитор трябва да може да свие до такава степен образа?
Пробвах три разли4ни ЛСД монитора, никои не може да направи нещо подобно, както е при колегата. :?
velsi - Почетен майстор
Пробвай от настройките на видеокартата. При някои видеокарти това е възможно, но зависи и от използвания драйвер.
stoi - помощник
JoroM написа:
Аз не слу4аино написах: КОИТО СА ГОТОВИ СЬС ВИДЕОСТЕНАТА, а не кои какво е про4ел, щото като гледам ти си по-назад и от мен по проекта, аз поне си имам проекторите, а скоро ще имам и монитор.
Пич аз съм напред с два проектора + допълнително още 2 френелови лещи, 10 и 15 инчов монитор и 1000W металхалоген лампа. Скоро ще има реални резултати.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: