Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Е нали съм ти написал модела. Мощността е 800 вата.
shulio - специалист
И пак за ЛПТ порта и мах3.Преинсталирах windows-a и сега пак не работят всички пинове.Преди на чиста инсталация сложих мах3 и нямаше проблеми сега ................. Има ли начин да видя какво ползва този порт
didosan - напреднал
Предложете магазин... сайт откъде сте купили и къде е най-ефтино за лагери ,направляващи ,винтове , стъпкови мотори,сачмени втулки.....
А и матричен принтер стар ако му се намира някой :)

Този ще свърши ли работа ?И драйвера същия ли ще е ?

Прикачен файл

imageb.jpg
imageb.jpg (54.86 KиБ) Видяна 3238 пъти
velsi - Почетен майстор
Не мога да преценя от снимката, но ми се вижда малък. Драйвера е същия, да. Аз имам два големи мотора от същата марка, но са слаби. Най-добре ще разбереш чак след като го завъртиш. Налепи един драйвер и пробвай.
didosan - напреднал
Хм лесно е да кажеш лепкай ,ама аз не разбирам от ел. работи и като гледам схемата с мотора който има 6 изхода и като гледам моя ...Представи си нещо като "Индианец и пишешта машина "съм.
ще се поровя из интернет пък ако намеря нещо точно като моето ще го направя ако ли не ще търся помощ.И да мотора е малък(доста малък е )Ама искъм да видя дали ще го накарам да се върти по координати .Та после да влагам пари

Това мисля че е същото за биполярен....
http://www.quasarelectronics.com/kit-fi ... t/3187.pdf
gorgidanchev - специалист
Колега сложи линийка до мотора ...снимай и velsi ще ти отговори по точно. Извини ме и аз съм като теб...Електрониката ми не работи иииииииииииииииииииииииии....Отидоха ми паричките дето ги нямам.
velsi - Почетен майстор
Стига бе! Не се ли пребори с тези платки? Толкова са елементарни. Да не вземеш сега да се откажеш! :evil:
shulio - специалист
Абе ровя ровя ровя и не мога да намеря отговор на един привидно лесен въпрос.

Какво представлява Паник бутона и как се връзва към порта?
velsi - Почетен майстор
На 15-ти пин на порта. Представлява точно авариен стоп. Щом го докоснеш програмата спира и всички мотори заковават на място. Моментално. После можеш да продължиш изпълнението на програмата, от там, откъдето е спряна.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: