Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
STEPER - специалист
velsi
Дай малко информация къде и как се конфигурурат пиновете на LPT порта в Mach3?
Постни и някой Screenshot на това - как изглежда страницата.
velsi - Почетен майстор
Разгледай първо тука. Предполагам, че всичко ще ти стане ясно.
STEPER - специалист
Да.Благодаря.velsi
Сега как мога да тествам от програмата всеки пин на порта,
дали функционира правилно?
velsi - Почетен майстор
От програмата не знам. Аз нищо не съм тествал. Просто връзваш контролера и драйверите, конфигурираш портовете и ако всичко е правилно просто си заработва. Има разни програмки за тесване на принтерския порт. Може да потърсиш нещо такова, но според мене не е нужно.
Scarface - помощник
Здравейте
Някой да знае, защо серво мотора ми като го задвижвам си се върти а като спре и по някой път почва да бучи.Получават се някакви вибрации.Като задърржа с ръка оста и бавно спира.Мотора е на Delta,серия ASDA-B
skat - специалист
Здравейте, CNC фенове! Нов съм във форума и виждам, че сте малка, но доста напреднала общност. Аз се опитвам да си направя малка ЦНЦ фрезичка и за да не натоварвам излишно форума, я описах на http://easyhobbycnc.blogspot.com. Даже погрешно отворих нова тема за нея тук и бих помолил модератора да я изтрие (CNC фрезичка - самоделка). Бих се радвал, ако някой има време да погледне в блога и да даде съвети и препоръки. Успех на всички в личните им проекти!
Последна промяна от skat на пон фев 15, 2010 11:24 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Погледнах. Какви съвети очакваш. С тази дървена конструкция... какво смяташ, че ще се получи? Нито ще имаш точност, нито здравина... Моторчетата прекалено малки, винтовете обикновени шпилки със ситна резба... Електрониката пък някаква излишно усложнена... Поздравления за ентусиазма, но аз мисля, че чак толкова нискобюджетен проект е по-скоро за запълване на свободното време отколкото за получаване на някакъв използваем краен продукт. Успех все пак в това начинание, поне ще понатрупаш някакъв опит.
skat - специалист
Интересно ми е къде видя сложното в електрониката. Или това е за "добре дошъл" на всеки нов ентусиаст :)
ELEMENTAL - специалист
Skat, схемата на драйверите ти ( http://3.bp.blogspot.com/_FdWo2593hBk/S ... r_My_1.JPG ) е пълна с грешки.
P.S.Никой не се заяжда с теб.Velsi просто се опитва да ти спести излишните разочарования.
skat - специалист
Благодаря, ELEMENTAL, значи трябва да считам, че работи по погрешка :)

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: