Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Да, за точността. При 1,8 гр. 200 стъпки са един оборот. Преместването зависи и от стъпката на винта. Тези неща се въвеждат като данни в програмата.
svetliopi44 - Чирак...
Трапецовидния винт нали е с 5мм стъпка ... пи моите 72 стъпки за оборот каква приблизителна точност може да получа ...
или нещо не разсъждавам правилно ... :?

Или иначе казано ... при 200 стъпки за оборот при винт със стъпка 5мм ,ще постигнем точност = 0.025мм.
В моя случай ще стане =0.069мм.
Ако е така мен ме устройва от гледна точка на точност ,но е хубаво да чуя и други мнения че съм пълен лайк в тази област ...
velsi - Почетен майстор
Да, така е. Разсъжденията ти са правилни. И сметката ти е вярна.
svetliopi44 - Чирак...
Благодаря , Велси ... това е добра новина ... не че няма на 1.8 стъпка но тея моторчета( особено едното) са доста читави ...
Пристигнаха контролера и драйверите и сега запоявам ... :shock: :-D
gorgidanchev - специалист
И аз така си мислех нооооооооо...Не е точно така с електрониката.Дано си по добър от мен.
svetliopi44 - Чирак...
Е добър ...като имаш на предвид ,че за пръв път хващам поялник :lol: смятай ... ама съм много упорит и надъхан та каквото и да става ... тая фреза ще я направя... :wink:
STEPER - специалист
gorgidanchev написа:
И аз така си мислех нооооооооо...Не е точно така с електрониката.Дано си по добър от мен.
Искам да отбележе един момент при изделията на SIRIUS PCB,
на което би следвало да се обръща внимание - качеството на печатните платки , а така също и
наличието на грешки и в приложените схема и документация,за да няма разочарование.
Обикновено си поръчвам голи платки от там /не че не мога сам да си ги направя,но си пестя от времето така/,след което ги насищам и оживявам.
Е не е имало случай при тестване всичко да е наред и да тръгне от раз при
изправни елементи.Но когато намерих и прекъсната писта под маската реших да напиша и следното писмо до фирмата:

Здравейте Дами и Господа,
Преди време бях поръчал от Вас програматор AVR In-System
а така също и други неща,.... като китове и реших да се обзаведа и с програматор PicKit 2.
Речено сторено.Поръчах и получих надлежно добре опакования кит /въпреки че поръчката ми беше нещо объркана/.
Но какво беше моето учудване когато видях /откровено казано "неграмотно"/
изпълнената печатна платка по отношение на перфорацията /отворите не съвпадаха с
островчетата,по няколко пробити на едно място/,лошо калайдисани места/просто тинола
трудно се полагаше/ и т.н.Но както се казва - това са бели кахъри.
Искам да отбележа,че аз не съм професионалист а радиолюбител ....
Но както и да е.Реших да продължа и да доведа нещата си докрай.
Събрах програматора и дойде ред за тестване.
ДА ама НЕ.
Ето и пълното ми разочорование.
Прекъсната писта под солдер маската която много трудно открих поради тъмния цвят на
маската /тъмно синьо/.
Не бих Ви писал този емайл ,ако мислех, че такъв кит не може да попадне в
ръцете на недотам подготвен човек.
Освен това купуването на един такъв кит е нещо като да купиш котка в чувал,ето защо
мисля,че като частна фирма която иска да наложи на пазара своите продукти в такъв
вид би следвало да има и някакъв контрол.

А ето и отговора на фирмата:

"Моля да ни извините за дефектната платка."

Ами ако това не е частен случай?
Коментарите са излишни.
Поздрави
velsi - Почетен майстор
STEPER написа:
Ами ако това не е частен случай?
Изобщо не е частен случай. На моя контролер нямаше нещо, което да може да се обърка и да не е объркано. Дори светодиодите бяха запоени наобратно. Когато казах това на шефа на фирмата той беше много изненадан, но... толкова. Явно хората толкова могат. Но нека не разводняваме темата с това.
skartalov - специалист
Като за последно и аз да се обадя за SIRIUS-PCB.
Купих си наскоро AVR USB програматор- сглобен и "тестван" :-)

Не работеше, чипа грееше до неузнаваемост. Пратих им го обратно, пратиха ми нов.
Сега съм с новия, който пак не работи! Нямам коментар!

Това е първото и последното нещо което си купувам от тази фирма!
svetliopi44 - Чирак...
Е хубава работа . Аз също си взех платки от там.
Ако тези коментари бяха направени преди ,нямаше да взимам от тях . Сега очаквам и аз проблеми. А иначе платките им изглеждат добре (взех си голи платки) Компонентите си ги купувам от тук ,но имам някой проблеми . Сложили са много малки конектори та ще видим от къде ще ги търся ...

Ето снимка .
Запоявам за пръв път :? как ви изглежда ...

Добавено

Имам един въпрос...
По схема имам 3 транзистора IRLZ24N ... а съм сложил IRFZ44N (752P)
Релета по схема RAS-12 сложени HJR-3FF-S-Z
Ще има ли проблем ...
:? :?

Прикачен файл

controler1.jpg
controler1.jpg (92.22 KиБ) Видяна 4679 пъти

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: