Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svetliopi44 - Чирак...
бе имам някакво китайско мултицетче ,ако за това питаш :?

До колкото разбрах моят тип мотор е този ...:

Прикачен файл

111.jpg
111.jpg (12.66 KиБ) Видяна 4415 пъти
gorgidanchev - специалист
Ох пък аз си мислех ,че съм зле с електрониката.
gorgidanchev - специалист
Измери кой е средния и го изолирай.Правиш тоя номер и на двете намотки.
svetliopi44 - Чирак...
:hurra: :hurra: :hurra:

Благодаря ви момчета ... завъртях го най на края ...
дадох маса на К1 четвърто краче и при докосване дори и с пръст на step прави по една стъпка ...

Прикачен файл

77045.jpg.jpg
77045.jpg.jpg (70.09 KиБ) Видяна 4414 пъти
Последна промяна от svetliopi44 на нед фев 21, 2010 8:31 pm, променено общо 1 път.
STEPER - специалист
svetliopi44
Изводите са следните:
Червен + червенобял - едната фаза с черен среден.
Зелен + зеленобял - другата фаза с бял среден
mika - специалист
При биполярен драйвер този мотор може да се свърже по два начина. При серийно свързване, червен с червено-бял и зелен със зелено-бял проводник (черния и белия се изолират), ампеража се променя - А х 0.707 от номинала. При свързване на половин намотка, червен с черен и зелен с бял (или червено-бял с черен и зелено-бял с бял) и свободните са изолирани, ампеража се запазва. При серийно свързване въртящия момен се увеличава с 1.414 за сметка на скоростта.
rcmodeli - специалист
здравейте на всички най- накрая и аз се регистрирах изчетох темата почти до края и мисля да спретна една машинка
имам обаче някои въпроси отностно това СВД 16 мм колко е макс дължина която мога да ползвам утре ще ходя за стъпковите мотори http://www.exoror.com/index.htm това линкче не го срещнах докато четях има малко неща в него но са на мн прилични цени сравнение с хубата 2 пъти и малко по евтино е тука
до колкото разбирам добре е стъпковите да са с 8 проводника и повечко Nм
velsi - Почетен майстор
То ясно е написано: Lmax=3000 mm. А колкото до моторите, какви ще са те и колко мощни най-вече, зависи от това какво ще правиш и за какво ще го използваш. Иначе добре дошъл!
svetliopi44 - Чирак...
rcmodeli
Добре дошъл и от мен ...

velsi
моторчетата са доста мощни ... с ръка е абсурд да ги спреш... та мисълта ми е ,гледам че на контролера има полу-стъпков режим на работа ... :? какво ще рече това ... ще се увеличат ли стъпките ако го сложа на полустъпков режим ... :?
velsi - Почетен майстор
А ти завъртя ли ги вече? Май си ги завъртял. Цяла вечер чакам да разбера, а ти си траеш. За полустъпката - пробвай. При мене не забелязах да се случва нещо.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: