Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
аз съм го стегнал ,ама и ти нещо покажи , пък приказките ,дали с чугун или със стомана загрявало по вече -на някой начинаещ задавай въпроси
съб май 19, 2018 11:39 pmАБВ потребител написа:
Ти буквара го остави,стягай машината за чугунените електроди :-D
АБВ потребител - специалист
ср май 23, 2018 11:59 pmandro440 написа:
аз съм го стегнал ,ама и ти нещо покажи , пък приказките ,дали с чугун или със стомана загрявало по вече -на някой начинаещ задавай въпроси
съб май 19, 2018 11:39 pmАБВ потребител написа:
Ти буквара го остави,стягай машината за чугунените електроди :-D
Специално за теб ще намеря начин да кача някоя снимка, как заварява пълния мост на Негуляев :) Аз съм начинаещ,и не се занимавам професионално с това,и е нормално да задавам въпроси. Ти що не питаш??? Дето се вика, с питане на майка ми ,дъщерята оправиха. :) Ти като се занимаваш професионално и ти са ясни нещата ,естествено че ще си мълчиш.
Последна промяна от АБВ потребител на чет май 24, 2018 7:25 am, променено общо 1 път.
yangi - специалист
ср май 16, 2018 3:14 pmPansim1 написа:
Например така...
Благодаря за съвета.
Ето и снимки на работата на моста.Не са с хубаво качество ,ама това е. :) Първата снимка е с норд 2,5 другите с рутил 3,2 и 2,5
Прикачен файл:
зав 7.jpg
Прикачен файл:
зав 5.jpg
Прикачен файл:
зав 4.jpg
Прикачен файл:
зав 3.jpg
Прикачен файл:
зав 2.jpg
Последна промяна от АБВ потребител на чет май 24, 2018 12:34 pm, променено общо 1 път.
Пресни са :)
Прикачен файл:
зав 13.jpg
Прикачен файл:
зав 12.jpg
Прикачен файл:
зав 11.jpg
Прикачен файл:
зав 9.jpg
Прикачен файл:
зав 8.jpg
Само на една от снимките съм тръкнал с тел.четка ,на другите само съм чукнал шлака,то не е чукане даже ,само като я барнеш с върха на чукчето и сама пада.На електрожена снимки ще направя като го сглобя да заприлича малко, тогава. :) Имайте в предвид че това не е схемата от книгата на 100%.Половината е променена.Променени са управлението,захранването, драйверите и на изхода след трафа елементите.Предстоят още проби и тестове но сега няма време.Заварките са правени на крак,бързах за работа,иначе електрожена заварява уникално. Айде със здраве! :)
Последна промяна от АБВ потребител на съб май 26, 2018 12:49 am, променено общо 2 пъти.
agj - майстор
ср май 23, 2018 11:59 pmandro440 написа:
аз съм го стегнал , , пък приказките ,дали с чугун или със стомана загрявало по вече -на някой начинаещ задавай въпроси
Добре де ,ще уточниш ли в крайна сметка кое ,как и защо?Щото не само на начинаещите им е интересно!
vezbata - напреднал
Здравейте инверторо- строители,
От известно време работя върху резонасния пълен мост и изпитвам проблем с пускането на PWM контролера.
Схемата работеше отлично с UC3825, но и "причиних" известни явно неприятни неща. В момента разполагам с 2бр. UC2825 и при положение, че се придържам към препоръките от datasheet- та, и двата чипа не искат да тръгнат в същата конфигурация.
Ако някой си е имал работа с UC2825, моля да сподели неговия опит.
чет май 24, 2018 9:44 pmvezbata написа:
От известно време работя върху резонасния пълен мост и изпитвам проблем с пускането на PWM контролера.
Схемата работеше отлично с UC3825, но и "причиних" известни явно неприятни неща. В момента разполагам с 2бр. UC2825 и при положение, че се придържам към препоръките от datasheet- та, и двата чипа не искат да тръгнат в същата конфигурация.
Тези чипове имат различни напрежения на включване и изключване, и ако напрежението е ниско няма да тръгнат, от там е вероятно проблема. :) Незнам какви неща си и причинил,но сигурно искаш да работи на по студено ,затова питаш за тези :) Има ли някаква буква след uc2825...., или какво пише след цифрите???
vezbata - напреднал
пет май 25, 2018 6:24 amАБВ потребител написа:
чет май 24, 2018 9:44 pmvezbata написа:
Тези чипове имат различни напрежения на включване и изключване, и ако напрежението е ниско няма да тръгнат, от там е вероятно проблема. :) Незнам какви неща си и причинил,но сигурно искаш да работи на по студено ,затова питаш за тези :) Има ли някаква буква след uc2825...., или какво пише след цифрите???
Привет,
Това с различните напрежение и т.н. отдавна съм го прегледал. Иначе цифрите на края са ADW (https://store.comet.bg/download-file.php?id=14578). Другия чип UC3825 просто го гръмнах по невнимание. Сменил съм всички елементи по схемата (освен пасивните) след това.

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: