• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
pulsar - специалист
А ето и малко от подготовката за подараци покрай Нова година!

Прикачен файл

DSC00392.jpg
DSC00392.jpg (11.55 KиБ) Видяна 6497 пъти

Прикачен файл

DSC00391.jpg
DSC00391.jpg (11.87 KиБ) Видяна 6497 пъти
Последна промяна от pulsar на съб дек 17, 2011 3:12 pm, променено общо 1 път.
sstefanov - майстор
Ако на някой му трябват подобни радиатори или кондензатори - да ми пише.
pulsar - специалист
подобни на този ли?

Прикачен файл

radiator.jpg
radiator.jpg (15.75 KиБ) Видяна 6497 пъти
pansim - майстор
origo написа:
Още съм нов във форума и не мога да пиша лични съобщения, за това ще помоля тук в темата колегата pansim ако има време и желание да сподели с мен подробности относно размерите на феритите за трансформаторите и дроселите в мостовата схема, както и намотъчните им данни. Евентуално кои ферити от комет биха свършили работа. И подчертавам че нямам намерение да правя бизнес с производството на инверторни електрожени, правя го от любов към спорта и електрониката :-D
Здравей колега.
Чак днес видях съобщението ти. Ако още не си намерил информация, дай имейл да ти пратя инфо.
Поздрави и успех!

ПП Като стигнеш до настройка, пиши тук. Ще се опитам да ти дам насоки за правилно пускане с цел да си спестиш някой изгорял транзистор или диод.
origo - помощник
Здравейте, E-Mail-ът ми е: origo@abv.bg Благодаря много за отзивчивостта. Непременно ще пиша като стигна до настройката, определено ще са ми от полза насоките. Ще се радвам да споделите с мен и някои тънкости относно топологията, основните неща са ми ясни че трябва връзките между филтриращите електролити, транзисторите в моста и дросела и трафа да бъдат максимално къси, и с възможно по-дебел проводник, евентуално шина... но все пак има и други подробности, които ще е добре да чуя от човек който е правил схемата многократно и е изпитал върху себе си конкретните проблеми. Ще се радвам да споделите с мен също ако сте правили някакви модификации на схемата, че гледях някои руснаци като че ли бяха слагали допълнителни биполярни транзистори за управление на IGBT-тата за по-бързо разреждане на гейтовия капацитет и други такива. Отново благодаря за отделеното време.
nikolaytatarov - специалист
Здравеите, същто сам нов за този форум, въпреки че следя темата от няколко месеца.Започнах преди време с една от схемите по горе но в леко опростен вариант , стигнах до половината и изоставих нещата ,защото станах татко на близнаци, сега ми предстои да излизам в отпуск и имам голямо желание да завърша този проект, моля колегата pansim за малко инфо относно настроиката и сглобката на апарата,ако има желание и време.Благодаря.
pansim - майстор
Честито за близнаците!
Кажи докъде си стигнал, иначе не знам какво да помагам :yawinkle:
Питай конкретни неща, че инак много страници ще изпишем.
Здравеи,колега pansim .Бях захванал да правя полумостовия вариант които е само с два IRG4PC50UD.Имам почти всичко направено без резонансния дросел, силовия трансформатор и удвоителя на напрежение.Имам проблеми с някои елементи понеже не живея в БГ и намирам трудно някои неща.За проба ще ползвам IRG4PC40UD,за тези IR53hd420 и Кс213 тука въобще не са чували,затова минах на топ224у,ценери на 13 в.,с какво да заменя мощтните диоди ,тук намирам STTH6002CW и 60APU04PBF какви диоди си използвал и по колко. Нуждая се от инфо за изработка на трафа и дросела/брои навивки , използван проводник,тип ферит/ ,в руския саит използват от Е42 до Е80 и незная какво да купувам,също така и инфо за настроика.Искам да направя един инвертор в миниатюра до около 120а и един пълен мост до кам 160а. Имам възможност да си купя скъп инверторен електрожен,но удпвплствието да го направиш сам е друго.За сега това са ми въпросите.Благодаря.А и замалко да забравя, как си конфигурирал самото устроиство зада е по компактно, руснаците ползват кутия от импулсно за компютър ,ама ще е голям зор да го събера вътре.
pansim - майстор
Много въпроси... #-o
1. За полумост силов траф Е65 първична 9нав. вторична 3+3.
2.резонансен дросел пак Е65 12 навивки.
3. За полумост посочените от теб транзистори са слаби.
4. Диоди може каквито намериш бързи на не по-малко от 400в!!!!!! и съответния ток. Може по два или три в паралел за по-голям ток.
5. Никога не съм правил миниатюрен електрожен и нямам желание за това. Не виждам смисъл. /лично мнение/
6. За силов траф за пълния мост може да се използува най-различен ферит, даже и феритен пръстен.
Въпроса е какво може да намериш. Всъщност къде живееш?
Дано съм отговорил на въпросите ти.
Kолега pansim ,за полумост до 100/110а тези транзистори не стават ли,за понатам ще поръчам транзистори IRG4PC50UD,за пълен мост до около 120а ползват руснаците IRFP460,поръчах днес ферити Е65, за трансформатора какво сечение на проводника ползваш и тези кс213 не намирам данни за тях , може ли с по 2 ценерови диода срещуположно сложени.За феритите няма голям избор само Е55, Е65,Е80.Живея в Испания ама повечето чаркове се налага да ги поръчвам по разни чуждестранни саитове ,защото в града ни има само един магазин за електронни компоненти и е много беден.Моля за малко инфо относно стъпките по настроика на схемата,и какви модификации си направил по схемата ако не е таина,другата седмица излизам в отпуск и се започва , само да пристигнат феритите.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: