Разграфяването го правих на аутокад, като в кръга поставих шестоъгълник и пълних триъгълниците му до край с дупки. Не знам защо ти е странно според мен за ф200 матрица още не съм видял 234 дупки, а идеята е да се направят максимално дупки по хода на ролерите, като същевременно не се отслабва много матрицата и това можах да измисля. Конуса е както казах по-горе 16 градуса. Направих си сам една центрова бургия (беше счупена даже) с едно приспособление направено за 5 мин с телоподаващото. То се стяга с стега към шмиргела за да не ми бяга ъгъла и си я заточих точно на какъвто исках градус. После с ограничителя на настолната бормашина ги минавам колкото да стане ф8 началото на конуса дълбок е 6 мм. Ще шлайфам естествено накрая, но както се вижда още не съм довършил сега правиме ролерите, че се оказаха и те пипкава работа - с по два лагера и с уплътнение от двете страни за да не влиза вътре талаш. Каналите пак на аутокад ги чертах за да видя как ще е и много сръткаво и бавно стана. На финала съм мисля до седмица да мога да тествам.
Радвам се,че си в края на проекта и скоро ще се види резултата..
Странно ми беше за отворите понеже на моите матрици са в малко по-друга конфигурация ,но е по-важно да върши работа...
Питах за шлайфане понеже си имах проблем със запуска на нова матрица..
Пробвах един вариант-кварцов пясък+пилки+масло,но......
Успях да я шлайфам с тесни лентички шкурка,но е голяма играчка...
За конусите, на моите матрици са с по-голям ъгъл,но те са за гранули, въпреки това се пробвах да направя пелети от пилки,но....запича яко,явно в конуса е проблема..