Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
сашо р н - напреднал
Прикачен файл:
DSCI9759.JPG
Прикачен файл:
DSCI9761.JPG
Прикачен файл:
DSCI9763.JPG
DSCI9763.JPG (114.46 KиБ) Видяна 1961 пъти
Прикачен файл:
DSCI9746.JPG
Прикачен файл:
DSCI9745.JPG
сашо р н - напреднал
Прикачен файл:
DSCI9751.JPG
Прикачен файл:
DSCI9747.JPG
Прикачен файл:
DSCI9752.JPG
Прикачен файл:
DSCI9753.JPG
Прикачен файл:
DSCI9758.JPG
сашо р н - напреднал
Прикачен файл:
DSCI9750.JPG
Прикачен файл:
DSCI9760.JPG
Прикачен файл:
DSCI9757.JPG
Прикачен файл:
DSCI9754.JPG
Прикачен файл:
DSCI9749.JPG
сашо р н - напреднал
Сега ако се постопли ще го сваля и ще отремонтирам .Само дето не ми е узряла идеята
как да направя нещо по здраво .Може би ще намаля и диаметъра на пропелера този се контролира трудно .Но перата пак ще направя от смърч.
сашо р н - напреднал
сашо р н написа:
Прикачен файл:
DSCI9750.JPG
Прикачен файл:
DSCI9760.JPG
Прикачен файл:
DSCI9757.JPG
Прикачен файл:
DSCI9754.JPG
Прикачен файл:
DSCI9749.JPG
такъв вятър до днес не съм виждал а аз съм видял много .........................
dnai - специалист
Да снимките наистина не са от последните дни,само последните две показващи силата на вятъра са са от 5-ти януари .
Съжалявам не правя снимки всеки ден но ето ви от тази сутрин,всичко си му е на ред .
А вашата опашка се е откъснала може би защото е закрепена само в основата си би трябвало да има две упорни точки, а вятъра от 1-ви до днес не е надвишавал 14-15 м/с .

Прикачен файл

032.JPG ето един стар вятър но и той не е предела работил съм и на 25 м/с но нямам снимки

Прикачен файл

2015-01-19 08.15.29.jpg

Прикачен файл

2015-01-19 08.15.04.jpg
сашо р н - напреднал
Колега аз живея в гр. Твърдица където вино кара воденица... А вятъра тук е същински ат....
Това с виното е майтап но за ветровете е ИСТИНА ти казвам истина .На 31 12 2014 срещу 01 01 2015 измерих 18 м/s на 01 01 2015 сутринта 24,9м/s до 28,4м/s на 05 срещу 06 1 01 само за няколко часа
35.1м/s и още няколко дни няколко пъти по-слабо от тези стойности но направи много поразий строши стъкла отнесе фотоволтайци свали керемиди от доста къщи .Само на 10км. от нас времето беше друго ''по-тихо'' ама пак си духаше доста здраво.Явно при вас е било по тихо. За кошовете по улиците бяха като чашки за кафе и доста коли пострадаха от това .Дай малко тт данни за твоя генератор.Изглежда добре .
сашо р н - напреднал
Извинявам се за датата върху снимките фотоапарата беше забравил дати а аз не го настройх
dnai - специалист
Вярвам ти , не се тревожи та ти живееш на едно от най добрите места .
данните на генератора съм ги пуснал някъде на задните страници ,турбината е с диаметър 3 м. напълно изчистена конструкция
работеща твърдо срещу вятъра без никакви отклонителни системи , оборотите на турбината са до около 350 подържат се единствено чрез товара върху генератора .

Прикачен файл

P1011491.JPG

Прикачен файл

P1011479.JPG
сашо р н - напреднал
Колега това монофазно ли е ? Моят е трифазен .
До ден днешен най голямата стойност на тока която съм засичал отдадена от генератора към акумулаторите е 39А при 28.8V .Мисля че това е максимума на генератора .

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: