Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svetliopi44 - Чирак...
Бе тоя реглаж е за моторите мисля ... :? няма нищо общо с чипа ...
Аз го дадох на макс ... резултата беше че и чипа и моторите грееха много ... но нищо не изгоря ...
Чипа ясно ... ще му правя стабилно охлаждане ,но моторите се чудя как да охладя. :?
Велси ... твойте печат ли много ... моите едвам си задържам ръката на тях
velsi - Почетен майстор
Преди като ги въртях на 12 волта грееха много. Сега на 30 волта топлят, но поносимо. Можеш да си държиш ръката на тях спокойно. Тримерите са някъде в средно положение.
mika - специалист
Svetliopi44, когато се свързва серийно (на цяла намотка) мотор със шест проводника не трябва да се забравя да се умножи номиналния ток по 0.707 и тогава тримера да се настрои за получения ампераж. Аз меря волтажа на 15 краче на L297 - 0.5A max = 0.25V, 1A max = 0.5V , 2A max = 1V
svetliopi44 - Чирак...
mika написа:
Svetliopi44, когато се свързва серийно (на цяла намотка) мотор със шест проводника не трябва да се забравя да се умножи номиналния ток по 0.707 и тогава тримера да се настрои за получения ампераж. Аз меря волтажа на 15 краче на L297 - 0.5A max = 0.25V, 1A max = 0.5V , 2A max = 1V
mika
Благодаря за съвета , това не го знаех . Може би и да си го казвал преди или някой колега да е споменал ,но съм го пропуснал. Благодаря още веднъж. :respekt:
axo_ogi - напреднал
Момчета много ви благодаря, за помоща. Инсталирах я най после благодарение на всички вас които се отзовахте и ми давахте съвети, благодаря.
Проблема беше в името на компютъра. Оказа се че не го знам.
Поздрави.
STEPER - специалист
Здравейте,
Поради липсата на масивен алуминии или подходящ листов материал за механичната конструкция,
реших да мина и аз на MDF като много други. В интернет и авторитетни форуми като CNCzone.com
има много направени такива рутери,които по нищо не отстъпват на другите от гледна точка
на материала.
Постигането на изключителна успоредност и вертикалност на осите една спрямо друга,
в конструкцията на една CNC е в основата за нейната точност и прецизност в работата.
В тази връзка,бих искал да попитам,някой може ли да даде съвети и предложения или да сподели
как и по какъв начин могат да се пробият отворите за линейните лагери по X,Y и Z. :?
И за трите оси ще използвам лагери без кутия като по X и Y прътите са с D=20 а по Z с D=16.
Ясно е,че с фрези,стругове и други машини за механична обработка могат да се постигнат тези
параметри но не всеки с лекота може да си ги подсигури.
Нима няма други начини?:?:
Поздрави
sstefanov - майстор
Аз реших да използвам релси за линейно преместване на чекмеджета със сачмени механизми. Намерих едни доста стабилни, и 94 сантиметровите са под 14 лв за комплект от 2 бр. Мисля, че ще ми осигурят достатъчна здравина и точност.
mika - специалист
STEPER, алуминий може да си купиш от тук , а според мен най-лесния начин да се накрои MDF с точност, е да се даде чертеж тук, или на друго място, кадето разполагат с център.
STEPER - специалист
mika,
Благодаря за линковете,вероятно ще се възползвам от тях,но засега съм разкроил MDF-а и трябва да реша
как да пробия отвори в него за линейните лагери.Отворите трябва да бъдат строго успоредни по хоризонтала,
за да може движението да бъде плавно а не да затяга в единия край.
Поздрави
gorgidanchev - специалист
На бармашина ще ги пробиеш без проблем.Стягаш двете страници със стяги и ги пробиваш наведнъж.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: