Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hrpankov - специалист
...абре защо немога да кача ТХТ-файл, та трябва правя тия ГИФ-магарии?... 2N2222 по-добре ли е???
Тани - модератор
За копи и пейст не си ли чувал? :?
jamezon - специалист
Здравейте,имам един правотоков мотор и го пробвах като генератор.При 400 оборота без товар изкарва 13.82волта,при 800-22.4 волта,а с товар 100вата при 800 оборота 3.4волта.Съпротивлението на намотките е 0.5 ома.Какви обороти са ми нужни и каква мощност може да се извади от него?
edemy2001 - специалист
jamezon написа:
Здравейте,имам един правотоков мотор и го пробвах като генератор.При 400 оборота без товар изкарва 13.82волта,при 800-22.4 волта,а с товар 100вата при 800 оборота 3.4волта.Съпротивлението на намотките е 0.5 ома.Какви обороти са ми нужни и каква мощност може да се извади от него?
100 вата...
Прикачен файл:
Snap5.jpg
hrpankov - специалист
....първо: т'ва моторче име-фамилия няма ли?..
утору: "а с товар 100вата при 800 оборота 3.4волта." -дало ти е 29,411764705882 ампера и си траеш!!!...
трету: разглобяваш, снимаш и фотките не ги дръж на тъмно у Вас...
DundyTheCroc - майстор
Само товара да не се окаже 100 ватова крушка за 220 волта...
jamezon - специалист
100 ватова крушка е да,ама на 12в!Име и фамилия няма,ама е от цнц машина полски на 24в.Просто реших да пробвам какво ще извади..и ми се струва що годе доволно за без пари..
jamezon - специалист
http://olx.bg/chisto-novi-krushki-12v-100vt-i67395778

Това е въпросната крушка,за по-голяма яснота.
hrpankov - специалист
....за по-голяма яснота изпълни ТРЕТУ:..... поляците не са лоши хора, лоши работи няма да направят.... а-а-а-а-а, и се пише CNC, да знаиш, ...щоту ми прилоша :vom: :vom: :vom: .... не сме виждали ний крушки, айде - де....
skat - специалист
Колеги, не знам за вас, но мен, като средностатистически потребител на форума, неспазването на т.4 от правилата за граматически вярно писане, особено когато е преднамерено, ме обижда.
Мисля, че демонстративното неспазване на правилата си е вид хулиганство, и колкото и един човек да се смята за гениален, дължи уважение на аудиторията, за която пише.

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: