• 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Аз ще ги поръчам тия дни.3 метра шпилка с 5мм стъпка.около 100 лв ще дойде.Обаче пак незнам каква скорост мога да постигна с тези мотори.
velsi - Почетен майстор
skartalov написа:
Че те по принцип са си такива- 5мм е стандарта!
Аз знам, че е толкова. Казвам му го, защото той се оплакваше от бавно движение поради ситната резба, която е използвал в предишната си разработка.
shulio - специалист
Velsi ще пробваш ли колко оборота можеш да стигнеш с твоите мотори.И този контролер който имаш.Да видя има ли смисъл да инвестирам.Разрових се по спецификации тези които имам могат да издържат 75V напрежение.

http://pminmo.com/phpBB2/viewtopic.php? ... per+second

От тук пък си извадих заключение,че може и да постигна 600-700 стъпки в секунда без да намалее въртящия момент и без да изпускам стъпки.Трябва обаче да имам контролер които да има физическата възможност да праща по 700 импулса в секунда към моторите.Та мисълта ми е ако можеш да пробваш и ако става тогава да се замислям за сериозен контролер и захранване.
velsi - Почетен майстор
200 оборота, без да изпускам стъпки при 12В захранване. Мотора, който въртя е български и нямам представа до колко волта ще държи. На него пише 5 волта. Какво излиза. При 5 мм стъпка на винта преместване 1 метър в минута. Или при моя ход от 350 мм ще са ми нужни 21 секунди. Мисля, че е напълно приемливо.
shulio - специалист
Благодаря Велси.Това ме обнадежди.Тогава няма смисъл да търся серво.И тези ще свършат работа.Като ги пусна на 45 волта.После ще взема и по-добри.Значи всичко е наред.Можем да продължаваме напред.Ти какво ще ползваш за конструкция?
velsi - Почетен майстор
Малко по-нагоре в тази тема бях показал скица. 16 мм линейни лагери за воденето. Купени са. Намерих едни винтове с правоъгълна резба и 5 мм стъпка ф12 мм. Проблема е, че единия винт е с лява резба, другия с дясна. Не знам дали софтуерно ще може да се инвертира посоката по едната ос. За сега не намерих от къде, но предполагам ще може.
shulio - специалист
Може да се обърне.В краен случай ще обърнеш посоката на свързването на намотките и ще се завърти наобратно.Имах предвид не линейното придвижване и винтовете,а останалата част от какво мислиш да я правиш
velsi - Почетен майстор
Имам една алуминиева плоча 510х510 мм. Мисля тя да е за основа. Останалите детайли също от алуминий. Днес говорих с фрезист, съгласен е да направи всички детайли.
shulio - специалист
И аз мисля,че от алуминии е най-добре,но в тези фирми които се обаждах не продават на дребно.Само цял лист.Пък той много голям и скъп
velsi - Почетен майстор
Ама ти защо си се насочил към листов материал? По-добре някакви профили или плътен материал. Аз мисля повечето ми детайли да са от плътен материал, обработен на фреза. Ето ти един пример:

Прикачен файл

003657307.jpg
003657307.jpg (142.95 KиБ) Видяна 4513 пъти
Последна промяна от velsi на съб сеп 11, 2010 11:06 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: