Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
edemy2001 - специалист
hrpankov написа:
....емчи Вий сте готови да я свършите като кучето в канавката....нещо като dФ/dt да сте го чели някъде?... той предполагам -НЕ.... а ти предполагам, чакай малко да си помисля - също НЕ!..... амчи прочетете го де, осмислете го де.... десет генератора бил направил, амчи кой от тях вече ти се изплати???... то за детски въртележчици не ще праим толкуз моабет!
edemy2001 написа:
hrpankov написа:
....задължително мултипликатор щото иначе и 300вата няма да видиш..... и моят постинг от предишната страница ще си остане!.... тъй-де, аз казах!.... хау!
Приятелю, не се изказвай неподготвен! :wink: Вярно, че темата стана доста голяма (71 страници), но не проявявай мързел и вземи прочети поне от 3 - 4 страница нататък! Забележи, че аз съм втория който ти дава такава препоръка...
hrpankov - специалист
...и двадесет и вторият да си, само ми кажи коя от твоите въртележчици ( по твоему - ветрогенератори!!!) се е изплатила досега или има шанс да се изплати до след 100 години при средна скорост на вятъра 22 м/с???... щото съм арабия, а не като тебе, ти пуснах малко повечко ветрец - дъзнаишде дъ неубъркашъ матиматиките!....
edemy2001 - специалист
hrpankov написа:
...дъзнаишде дъ неубъркашъ матиматиките!....
Заради този "старобългарски" не би трябвало да ти отговарям!
Каквото и да е МРРТ да се използва и твоето, и фабрично с процесор, вятърната енергия от малки генератори излиза скъпа. Срок на изплащане на такава система е не по-малко от 5 - 6 години, дори с МППТ и това сме го дъвкали вече в тази тема. Не случайно ти препоръчах да я прочетеш цялата, а не да преповтаряме стари неща.
Конкретно за моите генератори няма как да ти кажа дали са се изплатили или не, защото е търговска информация. Само ще ти кажа, че са сложени на такива места, където няма алтернативен източник на енергия. В този смисъл са се изплатили още в момента на монтажа им!
dj_marti79 - специалист
Колега hrpankov, исках да ви кажа точно същото което ви каза колегата edemy2001. Дайте ми място с достатъчно вятър, и аз ще ви осигуря кратък срок за възвръщане на инвестицията. Моля Ви поддържайте добрия тон и не се заяждайте със съфорумниците. Ако можете извлечете нещо полезно за себе си от форума, ако ли не, моля не го пълнете със спам.
P.S. При 22m/s енергията върху площ 1m2 е доста голяма!

Прикачен файл

P-n.png
P-n.png (72.23 KиБ) Видяна 2434 пъти
hrpankov - специалист
edemy2001 написа:
..... В този смисъл са се изплатили още в момента на монтажа им!...
....e, това вече ме развесели окончателно!!!...
но въпросчето остана: кой, или колко, от Вашите ветряци се е изплатил вече???...
dj_marti79 - специалист
hrpankov написа:
edemy2001 написа:
..... В този смисъл са се изплатили още в момента на монтажа им!...
....e, това вече ме развесели окончателно!!!...
но въпросчето остана: кой, или колко, от Вашите ветряци се е изплатил вече???...
Да, така е! Изплатили са се в момента на монтажа защото разликата между имаш/нямаш ток клони към безкрайност! По същия начин разликата между 0 и 1-ца е много по- голяма от колкото между 1-ца и 10-ка!
Относно възвръщаемостта - с феритни магнити за 6лв мога да направя генераторче 90 Вата. А, сега ти сметни кога ще се изплати?
Andri01 - майстор
Спокойно,не му се връзвайте на този "умник" Хранков! Той почти във всички теми ги ръси такива тъпотии! Но какво да го правим-въпрос на акъл!
hrpankov - специалист
....гледайте с тази висока енерго-възвращаемост на умотворенията ви, която все пак е търговска тайна, да не ве изгонят жените от вкъщи!!.... или пък да не ви избягат!....
jamezon - специалист
Някой има ли идея за по-евтини неодимови магнити,от pramiz.com ?
edemy2001 - специалист
jamezon написа:
Някой има ли идея за по-евтини неодимови магнити,от pramiz.com ?
Аз поне не знам! Може през ebay да излезнат някои по-евтини...

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: