Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Колко излезе доставката?
iavord - специалист
:RosBos - Аз си купих този контролер преди половин година. Схемата е класическата L297+L298. Изработката на платката не е особено добра... солдермаската беше крива и на места трябваше да я чегъртам, за да мога да запоявам. Кофти изненада беше - като почнах да сглобявам установих, че има неразпробити отвори. Друго неприятно е разположението на драйверите, дето са ги натикали на средата на платката - видях малко зор докато и измисля читав радиатор.
Грешки, както е писал nesa нямаше... тръгна си нормално платката.
nunep - специалист
Здравейте,
Въпроса ми е малко общ но.... Какви работни скорости постигате със стъпков двигател и трапецовидна резба с какви инструменти в какъв материал?
sstefanov: изпробва ли инструментите и доволен ли си от тях?
STEPER - специалист
Здравейте,
Няколко снимки на още една конструкция в процес на сглобяване.
Материал - MDF

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (49.5 KиБ) Видяна 11604 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (47.98 KиБ) Видяна 11604 пъти

Прикачен файл

5.jpg
5.jpg (49.31 KиБ) Видяна 11604 пъти

Прикачен файл

6.jpg
6.jpg (45.17 KиБ) Видяна 11604 пъти
velsi - Почетен майстор
Браво! Изглежда изключително добре. Дано и така да работи.
STEPER - специалист
velsi написа:
Браво! Изглежда изключително добре. Дано и така да работи.
Да се надяваме :)
svetliopi44 - Чирак...
STEPER :2thumbs: Добре е станала машинката, ще споделиш ли дали намери човек за точно разпробиване на MDF a и къде .
STEPER - специалист
svetliopi44 написа:
STEPER :2thumbs: Добре е станала машинката, ще споделиш ли дали намери човек за точно разпробиване на MDF a и къде .
Така и не можах да намеря човек за тази дейност или поне някой който да ми помогне.Всичко е самостоятелна изработка на отделни детайли.Леглата за линейните лагери са разпробивани с шаблон на колонна бормашина и след това сглобявани на самите пръти с винтове и лепило. Леглата на лагерите на винта и те са направени в самият MDF.
Единствено остава /не мога да мина без това/ стругарска работа за лагерните шийки на винта и втулките за куплиране към моторите,но засега за това стругар нямам.
Поздрави и успех
svetliopi44 - Чирак...
STEPER написа:
втулките за куплиране към моторите,
Аз ги намерих в един магазин в Люлин за по 19 лв. оригинално дупките са направени на ф6 за да си ги разпробиваш точно колкото ти трябва ... мисля че това е добра цена... ???

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: