• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ludiagsm - специалист
Докъде стигнахте с превключващото устройство? ако имате контактор с нормалноотворен и нормалнозатворен контакт имам идея как да стане ;)
nasko_a - специалист
доникъде още. Ще съм благодарен за схема. А този Grid инвертор фабричен ли е? Скъп ли е?
ludiagsm написа:
Докъде стигнахте с превключващото устройство? ако имате контактор с нормалноотворен и нормалнозатворен контакт имам идея как да стане ;)
имам такъв контактор. Моля за идеи
edemy2001 - специалист
nasko_a написа:
схемата май я знам, но както казваш, тя е за 12 волтова система, а аз карам на 24 волта.
Иначе панелите ми са от Германия, около 2.4 на ват
Схемата на колегата dj_marti79, ще ти свърши работа, след като са ти два по два еднакви акумулаторите. Два по два еднакви ги включваш последователно за 24 волта и от там нататък схемата е същата с диодите. Само диодите трябва да са за съответния ток на заряд и разряд.
nasko_a - специалист
всичко е добре, но контролерът ми е фабричен и няма да отчете пада на напрежението в диодите и няма да зарежда акумулаторите докрай(така ми се струва)
nasko_a - специалист
А сега да споделя резултати от 1кW-овият проект. Днес по обяд закачих 1 бързовар, незнам каква мощност(не пишеше), сложих го в кофа с вода - около 8 л., темп. на водата беше около 15-18 гр., след около 35 мин. водата беше 45 гр. и вече се покачваше бързо. На празен ход панелите показаха - 204 волта, под товар - около 84-85 волта. Лошото е, че ключа който използвах (контактно табло външно за бойлер /250V/16A/ страшно искри. Довечера ще слагам май трифазен изключвател - 100А. Прилагам снимков материал от опитната постановка :supz:

Прикачен файл

DSC00717 [Desktop Resolution].JPG

Прикачен файл

DSC00716 [Desktop Resolution].JPG

Прикачен файл

DSC00715 [Desktop Resolution].JPG
edemy2001 - специалист
Премери съпротивлението на бързовара и сметни каква му е мощността!
nasko_a - специалист
с диодите добре, ама къде да намеря мощни (около 30-40 А)
edemy2001 - специалист
nasko_a написа:
с диодите добре, ама къде да намеря мощни (около 30-40 А)
http://store.comet.bg/bg/Catalogue/Product/28836/
nasko_a - специалист
Здравейте на всички! :tonqe: Токущо закачих системата към бойлера - 3 kW. чакам да загрее- ха дано. :drinkers:
miroton - майстор
Ако имаш стари захранвания от компютър ги разглоби има по 2 бр 40 амрерови диоди.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 23

Тема "Фотоволтаични панели (собствено производство ако може)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: