• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikokiko - специалист
quad написа:
Мога ли да помоля някой собственик на Лектор 1 за малко помощ?Понеже съм се сдобил с части за Лектор 1 но без кутията не знам какво е разтоянието между крушката и френеловата леща, дали ще може някой да го премери?На френеловите лещи няма данни за това съм доста затруднен.

Разстоянието е 17 сантиметра, малко трудно го измерих но мисля, че е толкова .
quad - напреднал
Еее жив и здрав да си, отвърза ми ръцете.Бях свалил снимки на Лектор и мислех по тях да се ориентирам.Аз съм я сложил на 23 см. на око така да се каже.Благодаря ти.

п.п. Успя ли да си намериш липсващата леща?
kikokiko - специалист
quad написа:
Еее жив и здрав да си, отвърза ми ръцете.Бях свалил снимки на Лектор и мислех по тях да се ориентирам.Аз съм я сложил на 23 см. на око така да се каже.Благодаря ти.

п.п. Успя ли да си намериш липсващата леща?
Радвам се, че съм ти помогнал. Намерих липсващата леща и проектора работи перфектно, сега трескаво си търся монитор.

PS. ( Допълнителна информация) - Височината на кутията на проектора е 24,5 см.
- Лампи могат да се намерят в София на кръстовището на "Пиротска" с " Христо Ботев" има 650W и 300W на 220v. Струват 16 лева.
Борис - специалист
Не мога да разбера големите фирми ли са тапаци или някой друг, щом най-евтините проектори започват от 2000лева, а ние ще го правим за 300. Ако това беше възможно( със съответното качество ) , досега да са ни заляли с фирмени продукти за мин 600-1000 лева.Ако ще доказваме аксиоми от физиката-ОК.(Помислете и върху подраздел "Оптика"от физиката - образ действителен , обърнат , намален и т.н.,какво ще търсим с ....) . С две думи кино в къщи не може да се направи с "Лектор 1" или някое друго подобно "чудо".
quad - напреднал
Борис написа:
Не мога да разбера големите фирми ли са тапаци или някой друг, щом най-евтините проектори започват от 2000лева, а ние ще го правим за 300. Ако това беше възможно( със съответното качество ) , досега да са ни заляли с фирмени продукти за мин 600-1000 лева.Ако ще доказваме аксиоми от физиката-ОК.(Помислете и върху подраздел "Оптика"от физиката - образ действителен , обърнат , намален и т.н.,какво ще търсим с ....) . С две думи кино в къщи не може да се направи с "Лектор 1" или някое друго подобно "чудо".
"Колегата" stan25 е пуснал ето това http://www.lumenlab.com/S15_PDF/Lumenla ... e_v2.0.pdf Аз лично смятам че това което е дадено като краен резултат е напълно задоволително като се има в предвид парите които се влагат.На практика от цялата информация която събрах реших че това е най правилният начин за действие.Използвам само частите от Лектора и ги подреждам по описания там начин като се съобразявам с данните на лещите.Разделил съм френеловите лещи като смятам че така ще получа по висока яркост.Все пак събрах малко информация и за "истински" проектори.Не си прав за цените, някъде намерих за около 800лв. зависи от това за какво ще се използва.Има проектори за презентации има за домашно кино и т.н. За това и цените са различни.На практика ние сглобяваме първообраза на проектора докато един проектор има доста екстри които го оскъпяват.А и в България държат цени защото не са масови продажбите, поне това е моята логика. http://www.computers.bg/statia.php?mysid=542&t=40 ето тук някой си е направил труда да обясни накратко.
quad - напреднал
" Лампи могат да се намерят в София на кръстовището на "Пиротска" с " Христо Ботев" има 650W и 300W на 220v. Струват 16 лева."

Знам за кой магазин говориш.Почти съм сигурен че ще сменя лампата защото не знам колко е работила, нищо че свети.За сега не бързам защото и аз не съм взел монитор.След морето.
Борис - специалист
Колко време издържа лампата на този от 800лева.Да не се окаже , че след 1000 часа работа (6 месеца ) се налага да я сменяш.Цената на нова (оригинална)лампа е доста солена.Затова казах , че качествен уред струва над 2000 лева.А иначе ОК, сглобявате нещото ,за вложените пари ще имате "задоволително" качество и каква е реалната полза от него,освен че ще "работи". Успех.(От чуждото мнение - само 5%).
ssi - специалист
Аз искам да попитам (понеже по-напред прочетох ,че трябва да се махне най-горното фолио на монитора) ,това не се ли пада поляризиращото фолио? И ако да , то тогава би трябвало да прозира и да се вижда само бял екран....
quad - напреднал
Борис написа:
Колко време издържа лампата на този от 800лева.Да не се окаже , че след 1000 часа работа (6 месеца ) се налага да я сменяш.Цената на нова (оригинална)лампа е доста солена.Затова казах , че качествен уред струва над 2000 лева.А иначе ОК, сглобявате нещото ,за вложените пари ще имате "задоволително" качество и каква е реалната полза от него,освен че ще "работи". Успех.(От чуждото мнение - само 5%).
Ти нещо си се напънал здраво.Какво значи оригинална лампа, ти знаеш ли една лампа как се произвежда.В мазе не става да ти кажа.А лампа от 500лв. е консуматив за даден проектор.Ще ти дам прост пример.Един лист ламарина струва 20лв.(примерно) но под формата на калник за Мерцедес струва 500лв. а за Запорожец колко е?Има лампи за проектори на Osram от 8 до 30лв.Но те продават просто крушка а не консуматив.Аз не видях до сега отрицателно мнение.Вярно , не видях и положително но ти твърдиш че не става, е обясни де.Защо не става?Пробвал ли си?Аз лично съм се хванал на хорото и какъвто и да е резултата ще го споделя с най малка подробност.1000 часа казваш, я ги раздели на филми а цената на лампата макс.30лв. на филмите които сваляш от нета и ще гледаш.На една "оригинална" лампа колко часа живот и дават?1500-2500.Направо настоявам да обясниш по подробно защо според теб не става.Още по добре ще направиш като кажеш как да стане по добре защото аз лично мисля че тази тема има бъдеще.Не виждам защо да не подобрим това което правим.
quad - напреднал
ssi написа:
Аз искам да попитам (понеже по-напред прочетох ,че трябва да се махне най-горното фолио на монитора) ,това не се ли пада поляризиращото фолио? И ако да , то тогава би трябвало да прозира и да се вижда само бял екран....
Не махай поляризиращите филтри! http://comexgroup.com/video/displays/_l ... ng2003.htm
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: