Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Да, благодаря. Мисля, че го знам този материал. Нещо подобно на Еталбонд, но жълто. А колко малък е този малък рутер?
skartalov - специалист
E, не е от "най-малките" , ама...
Ето тук го виж:

http://www.mtech-bg.com/rm0612.htm
mika - специалист
skartalov, ако не се лъжа, на един от рутерите си използвал профил 23х127мм. Досега не съм работил с такъв и ме интересува дали ще е достатъчно здрав за маса 400х254мм (две дължини по 400мм), която ще е захваната само от двата края на по 20мм.
skartalov - специалист
mika написа:
skartalov, ако не се лъжа, на един от рутерите си използвал профил 23х127мм. Досега не съм работил с такъв и ме интересува дали ще е достатъчно здрав за маса 400х254мм (две дължини по 400мм), която ще е захваната само от двата края на по 20мм.
Мисля, че няма да имаш грижи.
boltik - специалист
Здравей skartalov.Преди време бях задал един въпрос и отговорът беше какво искаш да правиш с тази фреза?Когато човек си копува автомобил се съобръзява с това за какво ще го използва и от там и ръзмерът му.Може ли да се каже че с времето са се обособили някъкви ръзмери за малки,средни и големи.Изкам да се науча как се работи с такава фреза и след като уточня къде са ми слабостите с нея да си направя нещо вече по- добро.В главата ми се върти нещо от вида 100х50см.като работен ход.
Scarface - помощник
Здравейте
Наскоро си взех от платките на Сириус-пцб-4 осен контролер,опти4но разделен и драивер за биполярен до 4 А с l6203.Проблема е че при ниска скорост си се върти нормалко,примерно 2 об в секунда,но ако я кача малко и почва да пищи и се помръдва по малко само като сменям посоките.Някои да знае какво става?
nunep - специалист
Здравеи Scarface,
И при мен се получава същия проблем. Пробвай да увеличиш тока на двигатела с регулиране от драйверната платка. Но внимаваи с прегряването на двигатела.
Успех
svetliopi44 - Чирак...
Виж колко стъпки си дал ... после намали ускорението и пробвай по-леко да вдигаш само скоростта ...
При мен това се получаваше от повече стъпки и голямо ускорение.
sparow - специалист
Възможно ли е на обикновени мотор-редуктори да се сложат някъкви електроники следящи отклонението, и да се ползват като стъпкови?
Редукторите са планетарни ,табелката не се чете но правят 120об/мин. двигателите им са трифазни 750вата.Изобщо ще може ли да се ползват за това което съм замислил?
velsi - Почетен майстор
sparow написа:
Възможно ли е на обикновени мотор-редуктори да се сложат някъкви електроники следящи отклонението, и да се ползват като стъпкови?
Редукторите са планетарни ,табелката не се чете но правят 120об/мин. двигателите им са трифазни 750вата.Изобщо ще може ли да се ползват за това което съм замислил?
Не може.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: