Не разбрах какво съм се "напънал",просто изразявам обикновено съмнение за крайния резултат.А цената на калник за Зазка наистина не я знам.Относно настояването ти "защо не става" сам си си отговорил ,щом не си видял положително мнение.Но за теб съм сигурен , че ще успееш . Предварително ти честитя придобивката.Важно е да не се отказваш заради мнения , подобни на моето.Не оставяй с грешни впечатления - напълно искрен съм,изпитвам респект към хора отдадени с такъв жар към това,което правят.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Борис
- специалист
1149 мнения в "Видео стена за 300лв възможно или не ?"
quad
- напреднал
Извинявай че реагирам така остро но ти си толкова категоричен че няма да стане без да дадеш някакво логично обяснение.Това за Зазката беше просто примерно обяснение, аз също не знам колко струва.Основната идея е че от тук черпят информация хората и действат според нея.Ако мислиш че няма да стане поне кажи защо за да не си хвърлят парите на вятъра.И казах че няма мнения а не резултати, за това все още нямам отговор.
quad
- напреднал
За качеството си прав , при всеки ще е различно със сигурност.Все пак ти препоръчвам да разгледаш материалите във форума ако не си го направил.Ако все пак идеята ти допада се порови за още някаква информация.От мое име мога да кажа че не бих се захванал с някоя глупост просто така.Мисля че може да стане със задоволително качество ако се поизпипат всички детайли или се добявят такива.А и просто идеята за 2-3 метров екран не е ли интересна?Нека Лектора да е база за сега.
kikokiko
- специалист
Днес си купих монитор Компак сложих го на проектора, но образа беше много слаб, явно матрицата е много тъмна, защото използвам лампа 650 вата, махнах горния и долния слой на матрицата и тя стана светла но образа изчезна. После върнах слоевете и образа се появи, но резултата е отчайващ образа едва се вижда.
Някои знае ли на кои монитори матрицата е по светла, защото много скъпо излиза да пробвам няколко монитора докато намеря подходящ.
Някои знае ли на кои монитори матрицата е по светла, защото много скъпо излиза да пробвам няколко монитора докато намеря подходящ.
ssi
- специалист
махнах горния и долния слой на матрицата и тя стана светла но образа изчезна. После върнах слоевете и образа се появи, но резултата е отчайващ образа едва се вижда.Ето точно за това говорехме малко по-нагоре. Аз не се реших да махна поляризирщия филтър защото съм махал на часовник и знам че много трудно се слага после. Така и така си го съсипал..ако можеш почисти внимателно лепкащите повърхности със чист спирт и после ги измий с препарат за стъкла. Дано не са много огънати (при свалянето да не си ги напъвал) ,защото много трудно (невъзможно) се изправят. Та след като ги почистиш намери начин да закрепиш фолиото само по ръбовете на екрана (например рамчица да си направиш ако самия монитор няма). Интересни цветове ще получиш ако обърнеш филтъра

Та , и при мен също е тъмен образа и затова питах , понеже някой беше писал ,че като махнал горното фолио и станала по ярка картината.
kikokiko
- специалист
ssi написа:махнах горния и долния слой на матрицата и тя стана светла но образа изчезна. После върнах слоевете и образа се появи, но резултата е отчайващ образа едва се вижда.Ето точно за това говорехме малко по-нагоре. Аз не се реших да махна поляризирщия филтър защото съм махал на часовник и знам че много трудно се слага после. Така и така си го съсипал..ако можеш почисти внимателно лепкащите повърхности със чист спирт и после ги измий с препарат за стъкла. Дано не са много огънати (при свалянето да не си ги напъвал) ,защото много трудно (невъзможно) се изправят. Та след като ги почистиш намери начин да закрепиш фолиото само по ръбовете на екрана (например рамчица да си направиш ако самия монитор няма). Интересни цветове ще получиш ако обърнеш филтъра![]()
Та , и при мен също е тъмен образа и затова питах , понеже някой беше писал ,че като махнал горното фолио и станала по ярка картината.
Аз върнах слоевете обратно, но тази матрица е много тъмна нестава за проектор, сега търся друг монитор но се опасявам пак да не попадна на тъмна матрица.
kikokiko
- специалист
Купих си друг монитор iiyama txa 3833jt и вътре същата скапана матърица на toshiba както на предишния монитор compaq. Тази матрица е тъмна и има един лентов кабел който не позволява да се издърпат платките настрани. Аз успях да удължа лентовия кабел с цената на много усилия, но тъмната матрица ми разказа играта.
quad
- напреднал
kikokiko написа:Купих си друг монитор iiyama txa 3833jt и вътре същата скапана матърица на toshiba както на предишния монитор compaq. Тази матрица е тъмна и има един лентов кабел който не позволява да се издърпат платките настрани. Аз успях да удължа лентовия кабел с цената на много усилия, но тъмната матрица ми разказа играта.А всъщност ти на какво прожектираш и колко е тъмен образа?Опиши моля те по подробно ситуацията.Опита ли с настройките на монитора?
kikokiko
- специалист
quad написа:използвам много запазен лектор 01с лампа 650w. Първо си купих монитор Compaq , като го отворих видях че е с матрица на toshiba - тя е с един гаден лентов кабел който е къс и няма как да се извартят платките настрани, за да не пречат на образа - аз успях с много усилия да удължа лентовия кабел и сработи - сложих я на проектора и резултата е следния - през деня никакъв образ - на тъмно се появи но много блед (може да се чете текст) но няма нищо общо с образа на снимките на вече готови проектори от този сайт. Свалих два слоя от матрицата и стана по - светла но образ нямаше. Настройките на монитора бяха на максимално.kikokiko написа:Купих си друг монитор iiyama txa 3833jt и вътре същата скапана матърица на toshiba както на предишния монитор compaq. Тази матрица е тъмна и има един лентов кабел който не позволява да се издърпат платките настрани. Аз успях да удължа лентовия кабел с цената на много усилия, но тъмната матрица ми разказа играта.А всъщност ти на какво прожектираш и колко е тъмен образа?Опиши моля те по подробно ситуацията.Опита ли с настройките на монитора?
На другия ден си купих монитор iiyama txa 3833jt - отворих го и пак се показа доболка познатата матрица на toshiba и аз го сглобих наново.
Изводи :
1 Не сваляйте поляризиращите слоеве от двете страни на матрицата.
2 Доколкото виждам хората от форума които успешно са направили проектори са с матрица на SAMSUNG. Мисля третия монитор който си купувам ще бъде с матрица на SAMSUNG.

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература