Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Пак са толкова. Драйвера се захранва с 2 напрежения едното е за самия драйвер - в моя случай 5 волта а другите 44 волта те минават директно през л6203 и само се управляват от него
shulio - специалист
Това формула за максимално напрежение на стъпков мотор ли е?

32 по корен квадратен от индукцията на намотката е равно на максималното напрежение което може да протече през нея :)

така ли е или се омотах :)
shulio - специалист
Значи ти отговори и математически на колегата
pulsar - специалист
Утре по-подробно ще погледна линка на колегата.Сега направих бързи сметки за едно малко моторче на което пише 3.1V и 3.4ома.И по формулата излиза 115 волта максимум.Не вярвам!
Индуктивността ми излезе 13mH.
pulsar - специалист
shulio написа:
При драйверите ви, моторите никога не са в покой доколкото знам. Откакто включиш машината докато я изключиш те постоянно са под напрежение. И работят с това напрежение което им е пуснато.
Точно за този режим на работа става на въпрос в първия ми пост.
VBG - специалист
здравейте,

нов съм тук и не съм специалист по електроника. Моето скромно мнение е, че моторите ,
няма значени какви точно са те , са консуматори със някакво съпротивление .
Една част от подадетана им енергия се отделя като топлина .
По-високо напрежение поражда по голяма мощност и следователно повече енергия като количество се отделя като топина.
На моторите може да се подаде по-високо напрежение от това, което пише на тях, но за определено време.
shulio - специалист
Много задълбахте в този въпрос.Стъпковите мотори могат да работят на по високо напрежение от това което пише на тях и толкова. Всички разисквания защо това е така мисля че са извън темата.

Човека даде и формула даже.
velsi - Почетен майстор
Точно така. Освен това някъде бях чел, че издържат нормално до 90 градуса. Така, че ако загряват нека това не ви притеснява.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: