• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kikokiko - специалист
ssi написа:
Та , и при мен също е тъмен образа и затова питах , понеже някой беше писал ,че като махнал горното фолио и станала по ярка картината.
Какъв е твоя монитор и с каква матрица е ?
quad - напреднал
kikokiko написа:
quad написа:
kikokiko написа:
Купих си друг монитор iiyama txa 3833jt и вътре същата скапана матърица на toshiba както на предишния монитор compaq. Тази матрица е тъмна и има един лентов кабел който не позволява да се издърпат платките настрани. Аз успях да удължа лентовия кабел с цената на много усилия, но тъмната матрица ми разказа играта.
А всъщност ти на какво прожектираш и колко е тъмен образа?Опиши моля те по подробно ситуацията.Опита ли с настройките на монитора?
използвам много запазен лектор 01с лампа 650w. Първо си купих монитор Compaq , като го отворих видях че е с матрица на toshiba - тя е с един гаден лентов кабел който е къс и няма как да се извартят платките настрани, за да не пречат на образа - аз успях с много усилия да удължа лентовия кабел и сработи - сложих я на проектора и резултата е следния - през деня никакъв образ - на тъмно се появи но много блед (може да се чете текст) но няма нищо общо с образа на снимките на вече готови проектори от този сайт. Свалих два слоя от матрицата и стана по - светла но образ нямаше. Настройките на монитора бяха на максимално.
На другия ден си купих монитор iiyama txa 3833jt - отворих го и пак се показа доболка познатата матрица на toshiba и аз го сглобих наново.

Изводи :
1 Не сваляйте поляризиращите слоеве от двете страни на матрицата.
2 Доколкото виждам хората от форума които успешно са направили проектори са с матрица на SAMSUNG. Мисля третия монитор който си купувам ще бъде с матрица на SAMSUNG. :evil: :-D
Аз имах в предвид на каква стена прожектираш.Но не вярвам да има такъв отчайващ ефект независимо на какво прожектираш.Такава коренна разлика да имат мониторите също не ми звучи добре.Иначе монитора преди да го разглобиш как ти се стори?Добре ли работеше?Между другото сложи ли матрицата от втория монитор , така за проба?
kikokiko - специалист
quad написа:
kikokiko написа:
quad написа:
А всъщност ти на какво прожектираш и колко е тъмен образа?Опиши моля те по подробно ситуацията.Опита ли с настройките на монитора?
използвам много запазен лектор 01с лампа 650w. Първо си купих монитор Compaq , като го отворих видях че е с матрица на toshiba - тя е с един гаден лентов кабел който е къс и няма как да се извартят платките настрани, за да не пречат на образа - аз успях с много усилия да удължа лентовия кабел и сработи - сложих я на проектора и резултата е следния - през деня никакъв образ - на тъмно се появи но много блед (може да се чете текст) но няма нищо общо с образа на снимките на вече готови проектори от този сайт. Свалих два слоя от матрицата и стана по - светла но образ нямаше. Настройките на монитора бяха на максимално.
На другия ден си купих монитор iiyama txa 3833jt - отворих го и пак се показа доболка познатата матрица на toshiba и аз го сглобих наново.

Изводи :
1 Не сваляйте поляризиращите слоеве от двете страни на матрицата.
2 Доколкото виждам хората от форума които успешно са направили проектори са с матрица на SAMSUNG. Мисля третия монитор който си купувам ще бъде с матрица на SAMSUNG. :evil: :-D
Аз имах в предвид на каква стена прожектираш.Но не вярвам да има такъв отчайващ ефект независимо на какво прожектираш.Такава коренна разлика да имат мониторите също не ми звучи добре.Иначе монитора преди да го разглобиш как ти се стори?Добре ли работеше?Между другото сложи ли матрицата от втория монитор , така за проба?
Прожектирам на бяла латексова стена, преди да го разглобя монитора работеше много добре и изглеждаше обещаващо. На втория монитор не съм пробвал матрицата, защото видях че е абсолютно същата и със същия къс лентов кабел между платките и реших да го ползвам по предназначение или да го продам.
ssi - специалист
Какъв е твоя монитор и с каква матрица е ?
Матрицата е на Samsung LTM150XS-T01. Взета е от компютърче (all in one) - всичко нагъчкано вътре (от флопи та до монитор)
quad - напреднал
Ако намериш Самсунг матрица сподели резултата.Ако пазиш още първата матрица на теория ако приближиш проектора по близо до стената мисля че ще се увеличи контраста.Ако стане така може проблема да е в лампата, може да е светила дълго.Защото пак казвам че дълбоко се съмнявам да имат такава разлика матриците.Ако тази матрица е направена по тъмна значи има по силна лампа според мен.Прегледа ли проектора добре?Да не са обърнати френеловите лещи?Лепенките стоят ли на лещите 'към лампата'?
kikokiko - специалист
quad написа:
Ако намериш Самсунг матрица сподели резултата.Ако пазиш още първата матрица на теория ако приближиш проектора по близо до стената мисля че ще се увеличи контраста.Ако стане така може проблема да е в лампата, може да е светила дълго.Защото пак казвам че дълбоко се съмнявам да имат такава разлика матриците.Ако тази матрица е направена по тъмна значи има по силна лампа според мен.Прегледа ли проектора добре?Да не са обърнати френеловите лещи?Лепенките стоят ли на лещите 'към лампата'?
Лампата на проектора ми е чисто нова 650 w и лещите са в правилно положение. Изпробвах го и от 4 метра и от 2 метра все е блед образа.
quad - напреднал
kikokiko написа:
quad написа:
Лампата на проектора ми е чисто нова 650 w и лещите са в правилно положение. Изпробвах го и от 4 метра и от 2 метра все е блед образа.

Ето още нещо за което се сещам да те питам.Ти сигурен ли си че си намерил правилната проекционна леща?Може едва ли не да ми е тъп въпроса но за това се сещам в момента.При мен лещите са с разлика в дебелината горната е 2,5мм долната 3,00мм. измерено с ролетка.
romanpm - майстор
Добра идея ! Дано успея да намеря проектор ! :o
kikokiko - специалист
quad написа:
kikokiko написа:
quad написа:

Ето още нещо за което се сещам да те питам.Ти сигурен ли си че си намерил правилната проекционна леща?Може едва ли не да ми е тъп въпроса но за това се сещам в момента.При мен лещите са с разлика в дебелината горната е 2,5мм долната 3,00мм. измерено с ролетка.

Аз намерих целия комплект насочващи лещи и мисля, че не е от там проблема. Шрейбпроектора работи пефектно със слайдове от фолио.
kikokiko - специалист
Успях да направя видеостената-работи много добре. Използвах Проектор Лектор 01 и монитор Dell 1504 FP с матрица на SAMSUNG LTM150XH-L01. Тази матрица е много подходяща разглобява се много лесно и е достатъчно прозрачна. В нета четох как се сваля защитния слой отгоре и отдоло на матрицата, за да стане още по- прозрачна. Имам една друга матрица на Toshiba, която съсипах, свалих й защитния слой заедно с поляризиращия. И с нея експериментирах свалянето на защитния слой. Защитния слой е много тънък и е по светъл от поляризиращия слой и е така залепен за него, че изглеждат като един. Така идват и грешките при свалянето. Правилния начин е матрицата да се накисне с мокри кърпи и после защитния слой се сваля лесно, но трябва да се внимава да не се свали поляризиращия. Слоевете са от двете страни на матрицата! Аз засега не съм свалил защитните слоеве на матрицата на SAMSUNG, защото ефекта и така е добър - а ако ги сваля ще стане още по добре. Но засега не рискувам.
Вече имам много информация за всички особености при направата на подобни проектори и имам много списъци с подходящи монитори.

Скоро очаквайте подробна презентация.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: