ssi написа:Та , и при мен също е тъмен образа и затова питах , понеже някой беше писал ,че като махнал горното фолио и станала по ярка картината.Какъв е твоя монитор и с каква матрица е ?
kikokiko написа:Аз имах в предвид на каква стена прожектираш.Но не вярвам да има такъв отчайващ ефект независимо на какво прожектираш.Такава коренна разлика да имат мониторите също не ми звучи добре.Иначе монитора преди да го разглобиш как ти се стори?Добре ли работеше?Между другото сложи ли матрицата от втория монитор , така за проба?quad написа:използвам много запазен лектор 01с лампа 650w. Първо си купих монитор Compaq , като го отворих видях че е с матрица на toshiba - тя е с един гаден лентов кабел който е къс и няма как да се извартят платките настрани, за да не пречат на образа - аз успях с много усилия да удължа лентовия кабел и сработи - сложих я на проектора и резултата е следния - през деня никакъв образ - на тъмно се появи но много блед (може да се чете текст) но няма нищо общо с образа на снимките на вече готови проектори от този сайт. Свалих два слоя от матрицата и стана по - светла но образ нямаше. Настройките на монитора бяха на максимално.kikokiko написа:Купих си друг монитор iiyama txa 3833jt и вътре същата скапана матърица на toshiba както на предишния монитор compaq. Тази матрица е тъмна и има един лентов кабел който не позволява да се издърпат платките настрани. Аз успях да удължа лентовия кабел с цената на много усилия, но тъмната матрица ми разказа играта.А всъщност ти на какво прожектираш и колко е тъмен образа?Опиши моля те по подробно ситуацията.Опита ли с настройките на монитора?
На другия ден си купих монитор iiyama txa 3833jt - отворих го и пак се показа доболка познатата матрица на toshiba и аз го сглобих наново.
Изводи :
1 Не сваляйте поляризиращите слоеве от двете страни на матрицата.
2 Доколкото виждам хората от форума които успешно са направили проектори са с матрица на SAMSUNG. Мисля третия монитор който си купувам ще бъде с матрица на SAMSUNG.![]()