• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sstefanov - майстор
Използвай захранване за LED, а не за лунички.
Електронния трансформатор работи на честота, където твоят грец не е ефективен. След изправянето от греца напрежението вече не е 12V.Без товар ще е близо до 15V.
Не натоварвай китайски трансформатор с повече от половината от означената мощност.
nakatasan - специалист
Значи проблема е решен, към греца бях сложил 3 кондензатора 47 микрофарада на 160 волта и 1 на 1000 микрофарада на 25 волта. Махнах тоя дето е 1000 микрофарада и нещата се оправиха. Към това захранване ще ползвам лента 2,7 м, която няма да натовари трафа, товара е около 38 вата и около малко над 3 ампера. Долу горе гледах да е в средата на възможностите на този траф. На празен ход показва 12,5 волта, с товара от лентата 7,8. В момента ползвам лента около 4 м, само за пробата, затова е 59 вата. Ползвах я само за пробата да видя дали работи. Като видях, че мига си казах, че тука нещо не е наред и изключих.
Поздрави

п.п. Не съм специалист, ама тия захранвания за ЛЕД са безбожно скъпи, затова си купих този който е около 6 лв. Според мен, товарът си е товар, независимо дали е закачена обикновена крушка или ЛЕД лента. Затова купих този траф. Зная, че са китайски и колко са надеждни само мога да гадая.
sstefanov - майстор
Крушката можеш да я захраниш с променливо напрежение, а за LED трябва да е постоянно.
Има разлика.
Subsa - специалист
Тия автогенерационни електронни трансформатори не работят добре с грец, да си знаете.
nakatasan написа:
Трафа е този, а грец е 8 амперов на 1000 волта.
Отделно греца който използваш, само като му гледам параметрите знам, че е 50hz грец и не става за този тип захранване, тук ти трябват изправители под 400ns време на реакция, а не 1-1,5ms.
sstefanov написа:
Електронния трансформатор работи на честота, където твоят грец не е ефективен. След изправянето от греца напрежението вече не е 12V.Без товар ще е близо до 15V.
Формата на сигнала е правоъгълник и вероятно пак ще изкара 12V DC, ако не и по-малко, но греца му е бавен, прав си.
Tiger - специалист
Първият ми досег с мощните светодиоди завърши трагично. След като не успях да намеря мощен светодиод, който да ми хареса в БГ, попаднал на безплатни мостри, реших да си поръчам, да пробвам що е то POwer LED, пък после ще мисля от къде да поръчвам. Та въпросния светодиод пише, че е на 26.6 волта. Тъй като нямах толкова високо напрежение, но исках да видя как свети, на намалена мощност, го пуснах на 14 волта. Светна и изгасна - изгоря. Дори и не светна достатъчно силно...
Защо така изгоря гадинката, някакви идеи?
Последна промяна от Tiger на пон ное 18, 2013 11:01 am, променено общо 1 път.
hidrazin - майстор
Какъв е диода - точен лин от където си го взел. Какво захранване си ползвал?
:partyman:
Tiger - специалист
Диод Осрам DURIS S 8 GW P9LRS1.EM. Поръчах го от сайта на Осрам.
Захранване ползвах от старо радио. Взех го от изхода на захранващата платка
ПП: Горе съм допуснал грешка, диода е на 26.6 волта, бях цъкнал 36.6
nakatasan - специалист
Здравейте, някой поръчвал ли е такива диоди?
http://www.ebay.co.uk/itm/3W-Warm-White ... 4608f4a746

Може ли да сподели впечатления, цената добра ли е?
fox_vt - майстор
Tiger написа:
Диод Осрам DURIS S 8 GW P9LRS1.EM. Поръчах го от сайта на Осрам.
Захранване ползвах от старо радио. Взех го от изхода на захранващата платка
ПП: Горе съм допуснал грешка, диода е на 26.6 волта, бях цъкнал 36.6
Да не си го включил обратно гледам че му дават обратен волтаж 1,2 волта и 20 мА ток макс :?
fox_vt - майстор
nakatasan написа:
Здравейте, някой поръчвал ли е такива диоди?
http://www.ebay.co.uk/itm/3W-Warm-White ... 4608f4a746

Може ли да сподели впечатления, цената добра ли е?
Поръчал съм ги да ги е*а и пущинаците и тези и 5 ватови сигурно е потънал кораба деба китайците му от септември са поръчани.Като дойдат ще напиша впечатления-ако дойдат :x
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: