Чираче написа:До сега не бях виждал толкова калпави спойки на медни тръби. Явно човека сега се учи, и няма кой да му покаже как става.+1 На мен тоя струпей в ляво ми е фаворит download/file.php?id=110952&mode=viewА се пише майстор..... Нямам думи.
lexus ct200h написа:Да като се зтегнат стават като ръчни обезвъздушители. Когато се наложи развиваш и обезвъздушаваш. През останалото време, докато са затегнати все едно не работят и не обезвъздушават.Andri01 написа:На тези автоматични обезвъздушителни вентили пластмасовите капачки / черните/ НЕ трябва да се затягат!! Вътре има поплавок,който при пропуска въздуха,а когато дойде течност се повдига и затваря отвора.При мен ги затегнаха и така, мисля си, че се обезсмислят.
Но пък аз дадох пример как ако се оставят отвити има опасност по някое време да прокапят. Това пиша от опит, защото се случва. Действително след време, но монтирани такива обезвъздушители на сгради по проект във всяка колекторна кутия + на всички вертикални щрангове на върховете им и след време констатирам, че почити всички са със затегнати капачки, като най-честата причина е че са прокапали.