Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mooooka - напреднал
Тея хора нормални ли са,220лв.метърът.
С кое се постига по голяма точност със СВД или рейка-зъбно колело?
Кое от двете да избера ако търся максимална точност? :?
emilvtc - специалист
Някой може ли да ми каже от къде да намеря червяк и зъбно колело за червячна предавка?
Диаметъра на зъбното колело да е около 100 - 150мм.
bisermonov - специалист
http://www.gebra-bg.com/gears.html Разгледай не знам как са с луфтовете и дали са подходящи за тази цел.
shulio - специалист
Пак за рейките:

Какъв модул рейка се използва при направата на cnc знае ли някой и с какви зъби (прави, охлюф ....)
emilvtc - специалист
Мисля, че зъбните рейки не са добър вариант ако се гони някаква точност. Да не говорим, че цената за която говориш ми се вижда здраво надута ... Помисли за СВД или за варианта с ремъците.
shulio - специалист
Мисля, че щом ги използват в промишлените машини - значи имат все пак някаква точност. Нашия съфорумец Скарталов и той ги използва.

Цената беше такава защото нямах информация какво и от къде да търся. Сега вече съм информиран горе долу и цената спадна на 50лв максимум на метър.

Незнам каква точност очакваш да има "направи си сам рутер". Според мен точността която говориш за твоята машина от 1 стотна просто е непостижима с нещата който си купил. Ако СВД-то си го купил от ексорор точността която дават за техните СВД-та е 2 стотни на всеки 500мм - как тогава ще постигнеш точност 1 стотна. Още повече и конструкцията от метал която си замислил да заваряваш не предполага да се постигне такава точност
emilvtc - специалист
СВД-тата ми са още по-зле - 50микрона на 300мм ход - и то като нови :-) А като поработят ...

Ще видим какво ще постигна накрая. Едно е да ми се иска, друго е да го постигна :-)

Относно рейките - къде са 50лв, къде са 220 лв ?!? Не схващам каква е тази надувка в цените? То зависи и за какви точности говорим, ама от опита ми с нашенските търговци - един и същ продукт , или такива със сходни параметри ги намираш с разлика в цените от 50 - 200% ?!? И това ако е нормално - здраве му кажи ... Говоря за СВД-тата например, а и не само :-)
shulio - специалист
Е българския търговец е търговец на парче. Не мисли за след 10 години примерно. Но така е във цялата държава. Нямаме ясна програма за бъдещето - нито в образование нито в спорт - абе в нищо. Еденици са фирмите като ексорор например, които работят за хората. Тези работи се забелязват
VBG - специалист
някой купувал ли е Лагерна опора - фиксирано захващане от exorer ?
Цената ми се струва доста ниска. Ако някой има опит с тези опори, да каже дали са добри.
Като цяло ми се струва, че цените са доста ниски и на винтовете и на лагерите.

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: