Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bisermonov - специалист
Не всичко може да се направи в домашни условия конкретно за бързосменните системи (но не е невъзможно) дори и да пригодиш някоя тя трябва да сработи различните гнезда и адаптори към тях са направени много прецизно шлайфани са все пак ще искаме и някаква точност. Вече много от CNC са направени с инструментални магазини аз мисля че това е по-добрия вариант да си го закупиш разбира се ако тиса дава някой лев повече но си сигурен че няма да имаш ядове, според мене си заслужава да сия имаш тази екстра.
emilvtc - специалист
Някой може ли да ми даде инфо къде в Пловдив има фреза с ходове на масата над 1000х700 мм и грамотен фрезист?

Говорих с един, който на приказки го докарва, но като отидох в работилницата му и му видях работната обстановка - незнам от къде е тази фантазия вкарана в цените му !!!

Не стига, че машината му няма ходове, ами е готов да направи всичко и да гарантира точност !?! ...

Търся някой, който не е умрял от глад и не иска с една единствена поръчка да покрие всичките си месечни разходи

:sad:
shulio - специалист
Велси направляващите и лагерите имат ли нужда от смазване и ако да как се справяш с полепването на пепел и последващо задръстване на лагера.
peter_m - специалист
shulio написа:
Велси направляващите и лагерите имат ли нужда от смазване и ако да как се справяш с полепването на пепел и последващо задръстване на лагера.
Лагерите се смазват, винтовете и направляващите - не. Хубаво е да има аспирация за отпадъците. Към тези лагери от снимката се предлагат допълнително "чистачи" за предпазване от прах.

Изображение
shulio - специалист
аз питам Велси специално за неговите лагери. Защото ще ползвам същите. За тези на снимката няма пари
velsi - Почетен майстор
shulio написа:
Лагерите ми си имат гумени маншончета, които обират смазката и праха. Аз ги мажа с някаква фина грес, но не съм убеден дали вътре изобщо успява да влезе от нея.
gorgidanchev - специалист
velsi с какъв шпиндел работиш :? До сутринта да оставиш машината без наблюдение.Мен лично ме естрах да не запаля работилничката ми. :?...А от там и цялото даскало. :feuer: :feuer: :feuer:
velsi - Почетен майстор
Шпиндела ми е Кресс 800 вата, но преди и с Дремел-а съм я оставял да работи.
gorgidanchev - специалист
velsi Смел си. :supz:Аз още се уча с тази дървения дето сътворих.Искъм да почна нова механика , като на skartalov мисля ,че беше .Надписи си правя без проблем ,но вибрация има страхотна.Шпиндела ми е 1,1 кв.Мисля да възобновя работата.Трудно ми е да сметна тия аломиниеви профили и сглобки.Не мога да намеря в нашия край от тия аломиниеви профили.Имат и някакви сглобки дето не са ми ясни. :?
velsi - Почетен майстор
velsi написа:
shulio написа:
Лагерите ми си имат гумени маншончета, които обират смазката и праха. Аз ги мажа с някаква фина грес, но не съм убеден дали вътре изобщо успява да влезе от нея.
Сега като се замислих... Как ли стои въпроса при направляващите с опора и отворени (с липсващ сектор) лагери? :?

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: