Да направих ги веднага както босчето даде чертежа и там е разковничето според мен. Имам снимки нови, но не съм ги качвал може би довечера. Не съм тествал с нов материал там ми е проблема сега. Нямам време просто за опити. Приготвих двигателя от 7.5 кв да е готов за смяна, ако се наложи, но някак не мога да му се доверя. Как тоз който ползвам сега е 68кг и е 4кв , а новия е 67кг и е 7.5кв. Ако може некои от разбиращите да ми го обясни, че аз нещо не се доверявам на новия още.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gogosto
- специалист
472 мнения в "Машина за пелети"
gogosto
- специалист
За китайски мотори не искам да се "обиждаме" . Аз пазарувам от китайците от много отдавна и ги знам що за стока са, та точно електродвигател от тех нема да си куим никога. Моите двигатели са на поне 30 години и са 4квт руски на 960 оборота и 7.5квт български на 1400 оборота. Ако ми се налага да го купувам сега двигателя- отивам в един близък до мен бобинажен цех и си купувам втора ръка пренавит български или руски двигател това е .
gogosto
- специалист
Прав си това е добра идея. Те не са ми приятели - просто бизнес, но не биха ми отказали отговор на този въпрос.
Какво става NASIO - проби ли матрицата как е ? с нетърпение чакам резултат, че и на мене ми предстои дупчене на втората ми матрица и не искам да я объркам за това чакам и твоето мнение. Босчето ми даде ценни съвети на лични и съм подготвен за дупчене, но чакам и теб да кажеш какъв ти е резултата. Ето какво сътворих като идея.
Какво става NASIO - проби ли матрицата как е ? с нетърпение чакам резултат, че и на мене ми предстои дупчене на втората ми матрица и не искам да я объркам за това чакам и твоето мнение. Босчето ми даде ценни съвети на лични и съм подготвен за дупчене, но чакам и теб да кажеш какъв ти е резултата. Ето какво сътворих като идея.
NASIO
- специалист
Здравей gogosto! Тъкмо мислих и аз да те питам за конусите,дали ги поправи и какъв е резултата.Аз с моята матрица май нещо вървя към не-много добри резултати.Първо това слагане на центри на cnc фреза е станало не както трябва, има малко изместване на дупките.Или мартицата е мръднала по време на работата или той нещо не е центровал както трябва,незнам. Aма тва го виждам чак като я пробих почти цялата.Освен това понеже тези центри са плитки някои не съм ги уцелил добре и имам няколко дупки малко изместени.Не е нещо фатално ама все пак ме изнервя.Счупих и скъпата бургия,идва ми да я изям!Аз нямам програма за чертане и няма как да ти покажа друго освен като е готова да я снимам,но е на шестоъгълник. Освен това и маисторите ме бавят,после трябва закаляване на всички части,шлайфане на всички части кога ще стане незнам.Мисля да форсирам малко нещата и да я приключа за десетина дена.Както и да е.Та въпроса ми е дали конуса който е дал bosqeto работи,щото е важно да го направя от раз щото толкова дупки(утре ще ги преброя) нали се сещаш...Иначе за такъв тип разграфяване твоето е перфектно.В крайна сметка докато не я качиш на машината няма да разбереш затова дупчи смело и това е.
gogosto
- специалист
NASIO как счупи бургията? аз чаках добри отзиви от теб за нея за да си взема и аз такава, но сега ще карам със старата си май. За конуса моите виждания са, че на 22градуса пелетите излизаха, но трудно. сега на 16 вървят по лесно, но машината няма този специфичен тракащ шум. Въз основа на данните , които съм чел - руснаците дават 16градуса Босчето също този градус само на сръбския форум е 22 градуса и смятам, че Босчето има основане и опит за да дава по верния градус. При обсъждането на моята машина с него реших да пробивам новата матрица с още изменения. Босчето ми даде едни формули за да изчисля силата на натиск на колерите спрямо радиуса на матрицата и въз основа на сметките правя още промени сега и ще покажа резултата. Ето малко снимки на моментното състояние. http://gogo100.snimka.bg/photos-from-gs ... 2.36672893
NASIO
- специалист
Добре излежда,личи че я правиш с мерак!Тази формула за натиска на ролките какво изчисляваш с нея,къде да бъдат дупките ли?А бургията незнам,просто се счупи едно парче около 2см даже то си стои в някоя от дупките,и след като я заточих остана около 3см работна част и не става за матрицата.Може би трябваше да я развъртя на по-високи обороти.В понеделник ще говоря с компетентен човек който по принцип работи с такива инструменти.Между другото днес взех някои части от стругар и утре мога да ги снимам.
Тема "Машина за пелети" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература