• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dobrin90 - помощник
Така. След дългото четене на цялата тема, реших и аз да се пробвам за 2 дни единственото което можех да направя е да си потърся частите. Стигнах до няколко резултата и сега искам малко съвети от вас. :)

1) Намерих един монитор Eizo flex scan l350. Цена 100лв (мисля че е много добра), че дори и 6 месеца гаранция ми дават :)
2) Немога да намеря Шрайбпроектор, някъде в темата четох за човек от Бургас (аз съм от Бургас) който си е намерил Проектора, та ако види темата или вие знаете да ми кажете откъде мога да намеря.

3) Предната година чичо ми, ми донесе едно портативно двд за кола което е с екран, отделно обаче това устройство към него има 2ри екран/дисплей който е 7'' (инча), само незнам дали е ЛСД или ТФТ. С него ще стане ли ? Все пак вече го имам и не го ползвам 2рия екран, да го разглобя и направя, поне за опита ( а занапред вече ще купя монитора който писах по-горе).

4) Да ви помоля да ми кажете какви лещи ми трябват - тоест какво трябва да търся, защото може да не успея да си намеря Шрайбпроектор. Доколкото знам на мен главно ми трябват 2 неща от проектора. 1) Стъклото което взима светлината и я разпръсква равномерно. Откъде мога да купя такова? 2) Лещите които правят екрана/стената. Те какви са ? Колко са? Откъде мога да ги намеря?

Видях първия пост, от masteradmin и долу имаше един линк към доста разработени проектори, направи ми впечатление, че на почти всички има лупи/оптика която е от фотоапарати. Това наистина ли е оптика от фотоапарат ? Защото ако е така, донякъде си олеснявам нещата ?

Знам че задавам много въпроси, просто незнам защо немога да намеря Шрайбпроектор, който поне засега е единствения ми проблем, нищо друго не ме спира да започна.

Мерси за всичко.
здравейте на всички и аз както вас много се запалих по направата на такъв проектор и веднага успях да си набавя частите но естественно започнаха и мъките
монитора който взех е Compaq и видях бая зор с тия гадни лентови кабелчета но както и да е справих се някак си

но втория кмпонент не е точно като всички описани до момента а е с малко по различна конструкция(осветява се от горе и посредством някъкъв вид френелова леща с огледален слой отдолу образа се отразява обратно към прожекционната леща) това е проектора: http://www.superwarehouse.com/3M_M2000_ ... 0/p/248190

след 2-3 часа зглобих горе долу апарата но резултата бе6е плачевен
на абсолютно затъмнена стая едвам се вижда образа
въпроса ми е би ли било възможно изобщо да стане с такъв проектор и дали образа не е твърде тъмен заради гадния слой на матрицата отпред !!!! :?:
dobrin90 - помощник
Към @tuning_power , начи както казах прочетох цялата тема, и според мен, ДА трябва да махнеш първия слой, ще сложа няколко снимки с които мисля ще ти стане ясно как да го махнеш най-лесно.

Изображение
Изображение
Изображение

На едната снимка пише 20часа, мисля че й по-малко би трябвало да стане, ти ще прецениш. Кърпата трябва да е леко намокрена, но не толкова мокра че да капе и да намокриш електрониката което е най-лошото!

Ето и линк с доста проекти. Описани подробно.
http://diyprojector.info/gallery/index.htm

ПП Все пак ще съм благодарен ако някой погледни и моите въпроси :)
наистина бърз одговор евала , но бих искал да попитам след махането на този слой възможно ли е да се ползва матрицата отново като обикновен монитор !!! :wink:
dobrin90 - помощник
Не, този слой действа като замъгляване на външната светлина която се отразява в монитора. Тоест ако слънцето или лампата свети срещу монитора (лицето) той ще го отразява. Както виждаш на снимката, матрицата става като огледало, а точно това пречи, ти няма да виждаш нищо през деня, освен ако не позлваш монитора само вечер :P тогава може :)
все пак мониторчето няма да отиде на боклука :lol: :lol:
dobrin90 - помощник
Да, ще работи нормално :)

Все още чакам отговор на моите въпроси :(
kikokiko - специалист
tuning_power написа:
здравейте на всички и аз както вас много се запалих по направата на такъв проектор и веднага успях да си набавя частите но естественно започнаха и мъките
монитора който взех е Compaq и видях бая зор с тия гадни лентови кабелчета но както и да е справих се някак си

но втория кмпонент не е точно като всички описани до момента а е с малко по различна конструкция(осветява се от горе и посредством някъкъв вид френелова леща с огледален слой отдолу образа се отразява обратно към прожекционната леща) това е проектора: http://www.superwarehouse.com/3M_M2000_ ... 0/p/248190

след 2-3 часа зглобих горе долу апарата но резултата бе6е плачевен
на абсолютно затъмнена стая едвам се вижда образа
въпроса ми е би ли било възможно изобщо да стане с такъв проектор и дали образа не е твърде тъмен заради гадния слой на матрицата отпред !!!! :?:
Mahni za6titnia sloi it dwete strani na matricata -4rez nakiswane i 6te se oprawi obraza - wnimavai da ne go swali6 zaedno s poljarizira6tija - te izglevdat naprav pogled kato edin sloi. Az sam mahal za6titnite sloewe na tri matrici i stawa uspe6no. Iz4isti dobre lupite na 6raibproektora - toi kakwa lampa ima ? MOJE DA E SLAB . MOJA PROEKTOR LEKTOR E 650W.
Po -nazad vav foruma sam pisal za moja opit s matrica na monitor compaq - (matrica na toshiba )
ами не знам дали е достатъчно но оригиналната 3М-ска лампа е 400W и по принцип свети доста ярко на стената но сложа ли матрицата става супер тъмно което се дължи наи-вероятно на тъпия защитен слой който в моя случай е само отпред .
между другото матрицата не е TOSHIBA а на HOSIDEN & PHILIPS Corp.
и ако не ти представлява трудност би ли споделил как точно махна защитния слой че нещто с мокра карпа върху матрицата след 10 часа не постигнах абсолютно нищо как да позная кога е готово или кажи какъвто и да било полезен съвет ! :?: :? :lol:
kikokiko - специалист
tuning_power написа:
ами не знам дали е достатъчно но оригиналната 3М-ска лампа е 400W и по принцип свети доста ярко на стената но сложа ли матрицата става супер тъмно което се дължи наи-вероятно на тъпия защитен слой който в моя случай е само отпред .
между другото матрицата не е TOSHIBA а на HOSIDEN & PHILIPS Corp.
и ако не ти представлява трудност би ли споделил как точно махна защитния слой че нещто с мокра карпа върху матрицата след 10 часа не постигнах абсолютно нищо как да позная кога е готово или кажи какъвто и да било полезен съвет ! :?: :? :lol:
10 4asa e dostata4no za da se swali za6titnija sloi - nakisni matricata otnowo za njakolko 4asa posle wzemi edin sklpel ili ostar noj i wnimatelno se opitai da otdeli6 agal4eto na gornija sloi posle moje da go izdarpa6 s raka. Za6titnija sloi e po swetal ot poljarizira6tija i e it dwete strani na matricata. Imai predwid 4e e taka zalepen za poljarizira6tija, 4e izglejdat kato edin sloi. Poljarizira6tija sloi ne pada ot nakiswaneto . Az predpolagam 4e si tragnal da swalja6 i dwata sloja i zatowa ne se otlepwa ot nakiswaneto. Matricata e ot staklo nad nego e tamen poljarizira6t sloi i posle e za6titnija sloi. Swali6 li poljarizira6tija sloi 6te precaka6 matricata - bez nego obraza ne se wijda. Toest ne stigai do stakloto - kato swali6 edinija sloi - warhu stakloto trjabwa da ostane polarizira6tija.

Spored men nai podhodja6ti sa matricite na Samsung - NO te sa mnogo widowe i edin model monitor moje da e naprawen s razli4ni matrici i wan6no nemoje da se poznae konkretnija model s koja matrica e . Az imam mnogo spisaci s podhodja6ti monitori skoro 6te gi ka4a.
Moja proektor e ot monitor na Dell 1504 fp s matrica na Samsung LTM 150XH ( obraza be6e super bez da svaljam sloeve) , no ja precakah bez da iskam i si kupih nov monitor Dell 1504 fp - no vatre matricata be6e druga - pak na Samsung no LTM 150 XP na prav pogled izglejda6e mnogo po tamna ot predi6nata no kato svalih sloewete ve4e v obraza na stenata ne vijdam razlika s predi6nata matrica. Tozi model go ima i s matrica na Sharp no pri neja trjabwa da se odaljava lentow kabel i ne e mnogo podhodja6ta.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: