• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 43
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
saraneron - специалист
fu4ko написа:
За киловат пик не съм проучвал нищо.Следя сайтове и гледам самите панели по ватове къде е най евтино и до там.Само гледане и мечти за по добро финансово време.
Гадно е когато неможеш да реализираш мечтите си,и то по финансови съображения! :partyman:
шоп - майстор
Гледам в продавалника се продават соларни фотоволтаични клетки за home made запояване по лев/ват и с пазарлък за повече бройки.
fox_vt - майстор
Че те сега ако не се лъжа са лев на ват и то готови сглобени :?
шоп - майстор
аз не намирам такива
дай линк

намирам по 1.30 лев-ват на пале
fu4ko - специалист
На мен не ми трябват киловати,а един панел от 240 вата.Тъй като инвертора работи с напрежение 14-28 волта този панел не става.Трябва или с акумулатори на 24 волта с контролер или да си првя панел на 28 волта.
saraneron - специалист
hidrazin написа:
fox_vt написа:
...,само ако панелите ти изпаднат от някъде без пари или на символична сума...
:? Хубава идея. Покрай мен има над 100 хил. панела, ама всички работят и няма как да си "изпиша" десетина за в къщи. :lol:
:partyman:
Да разбирам ,че работиш нещо като поддръжка на соларна централа?Имаш ли поглед за дълговечноста на панелите, как се държат и какви са най-честите повреди , които ти се налага да отстраняваш?Къде са слабите места на централите като съоражение ,кабели панели инвертори заземяване ,гръмотевиците поразяват ли ви, градушките опасни ли са,каквото се сетиш, че може да е интересно за нас!Защо се налага да возиш панели из централата?Как определяте ,че има нужда от смяна на панел,ако се наложи и не е видим дефекта?
hidrazin - майстор
saraneron написа:
Да разбирам ,че работиш нещо като поддръжка на соларна централа?Имаш ли поглед за дълговечноста на панелите, как се държат и какви са най-честите повреди , които ти се налага да отстраняваш?Къде са слабите места на централите като съоражение ,кабели панели инвертори заземяване ,гръмотевиците поразяват ли ви, градушките опасни ли са,каквото се сетиш, че може да е интересно за нас!Защо се налага да возиш панели из централата?Как определяте ,че има нужда от смяна на панел,ако се наложи и не е видим дефекта?
Определено имам поглед от първа ръка. :-D Все пак това са много въпроси и няма как да да отговоря на всичките. Ако някой има конкретен въпрос - да. Ето един изглед от днес - пълна идилия!!! :)
А колегата fu4ko ако го взема един ден с мен, сигурно ще припадне милия. Телевизора му ще загуби картина. :weedman:
Прикачен файл:
Фучко.jpg
Това на снимката и зад кадър в ляво и дясно е около 1/10 с тенденция да стане 1/20 част. Панели от по 250W всеки.
fu4ko - специалист
hidrazin написа:
saraneron написа:
Определено имам поглед от първа ръка. :-D Все пак това са много въпроси и няма как да да отговоря на всичките. Ако някой има конкретен въпрос - да. Ето един изглед от днес - пълна идилия!!! :)
А колегата fu4ko ако го взема един ден с мен, сигурно ще припадне милия. Телевизора му ще загуби картина. :weedman:
Прикачен файл:
Фучко.jpg
Това на снимката и зад кадър в ляво и дясно е около 1/10 с тенденция да стане 1/20 част. Панели от по 250W всеки.
Да бе.Виждал съм панели на живо.Само че не са толко големи централите.Има две близо до нашия град :razz:
hidrazin - майстор
fu4ko написа:
Да бе.Виждал съм панели на живо.Само че не са толко големи централите.Има две близо до нашия град :razz:
Разбира се че си виждал, Нали си имаш. Не е в това въпроса да видиш панел, а да не виждаш хоризонта от редици с панели. Чувството е малко странно и още не мога да свикна напълно с него.
saraneron - специалист
hidrazin написа:
fu4ko написа:
Разбира се че си виждал, Нали си имаш. Не е в това въпроса да видиш панел, а да не виждаш хоризонта от редици с панели. Чувството е малко странно и още не мога да свикна напълно с него.
Понапъни се малко ,когато имаш време или на порции !
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 43

Тема "Соларна система за ток 1 kW захранваща бойлер с топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: