• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Няма по-едър профил. Това е размера. За ъгъл 45˚ можеш да пробваш с едни дървени водачи се продават. Всъщност ти с какво режеш сега?
8180 - майстор
velsi написа:
Няма по-едър профил. Това е размера. За ъгъл 45˚ можеш да пробваш с едни дървени водачи се продават. Всъщност ти с какво режеш сега?
С какво - ръчно флексче с тънък диск за Al - резултата сигурно ти е ясен.
За по-отговорно ходя при приятел на стационарен циркуляр (пендел май му казват), но е играчка - нося си мой диск, сменят се втулки, разграфяването не е читаво - проби.
Често не ми е нужно перфектно качество, та някакво умерено подобрение на резултата търся.
Тези дървените "шаблони" предполагам са за ножовка - или?
Иначече имам ръчен циркуляр и фреза. Зегето изгоря.
Държа в ръце този "фитил" на 10мм. На външен вид същото, та затова предполагам, че съществува. Дадоха го едни дограмаджии, но нещо не съм запомнил доставчика. Профил не дадоха - само малкия. Апропо вече установих, че има разлика (ок. 1мм) при различните доставчици - и в гумата, и в профила.
При мен целта е да опъна по-дебела "мрежа" да го кажем. Почти съм решил проблема с комплектация от различни доставчици, но малко е тегаво. С по-голям профил ми се струва ще е по-лесно.
Май го дискутирахме по-рано, ама сега пак се захванах.
Благодаря за вниманието.
bmi - напреднал
8180 написа:
Миналата седмица вземах "на дребно" от СТ Пласт...
Мрежа не знаеш дали има или не знаеш каква и колко струва?
И аз съм се заел да си ги правя, че ми искаха по около 75лв. като за приятел на комарник.
8180 - майстор
bmi,
Мен за друго ми трябваха части от системата, но казаха че имат всичко.
Пробвай по тел. по-горе. Пък и колеги казаха алтернативи за мрежата.
Апропо, инструментчето с ролката ~4лв. беше и профилите бяха поне 3 разновидности, но за качеството ...? Нямам опит.
Ronin - специалист
Профила се застопорява на менгемето между два винкела или две шини и с ножовката става шест..... :-D Какви пендули какви пет лева....Флекса маже без значение от диска......метални зъби само иска
nihonjin - специалист
Направих си няколко комарника и се оказа приятна и чиста работа. Наистина излиза 2 до 3 пъти по-евтино отколкото да си поръчаш.

Имам обаче едно затруднение - там откъдето купих материалите нямаха ролка за набиване на уплътнителя и се узорих да го вкарвам с подръчни средства. Въпроса ми е, знае ли някой къде в София мога да си купя въпросната ролка?
И още, откъде мога да си купя пружинна панта за самозатваряне на врата комарник?
miliad - майстор
От къде да си купиш такава панта в София не знам, но надявам се знаеш, че тази панта се монтира на точно определен профил. И като цяло системата е по особена.Цената в сравнение с обикновенния комарник е майка си + баща си.
nihonjin - специалист
С инструмента за набиване на "фитила" си реших проблема - става идеално с туба силикон (пълна). С ръба който е откъм отвора се притиска с едната ръка, а с другата се върти.
miliad написа:
От къде да си купиш такава панта в София не знам, но надявам се знаеш, че тази панта се монтира на точно определен профил. И като цяло системата е по особена.Цената в сравнение с обикновенния комарник е майка си + баща си.
Самата панта не може да е много скъпа - видях какво представлява, но не я продаваха защото още не им били дали цена. Общо взето е като обикновена панта с усуквателна пружина на оста. Действа на принципа на щипките за дрехи.
Пантата може и да е предвидена за конкретен профил, но си мисля, че не е проблем да се монтира на всеки друг, понеже няма да я използвам като панта, а само затварящата и функция.
ivanovrg - специалист
Ronin написа:
.мрежата около 15 лв.
а мрежата каква е

понеже в наше село искат по 35-40 лв за отваряема
имам 5 прозореца да видя колко ще ми стъпят "НАПРАВИ СИ САМ"
nihonjin - специалист
ivanovrg написа:
а мрежата каква е

понеже в наше село искат по 35-40 лв за отваряема
имам 5 прозореца да видя колко ще ми стъпят "НАПРАВИ СИ САМ"
На мен ми излязоха по около 12 лева на отваряем комарник за прозорец. Определено си струва да си ги направиш сам.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14

Тема "Комарници - мрежи против мухи и комари." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: