Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kolaborator - специалист
n_a написа:
Емоционално се отплеснахте по правната страна на проблема...
Как изобщо ще закрепите какво да е препятствие на макадама?
С отлята основа!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
asinka, мисля си.... да сипете няколко самосвала трошен камък да изравните, но да не валирате. Чисто и не може да се развива скорост.
На максимална дължина от улицата.
shadowman - майстор
Тук при нас имаше подписка за легнали полицаи, пидписахме се доста народ ама нищо не стана.
velsi - Почетен майстор
masterval написа:
...Затова по-добре си изкопай противотанков ров, доколкото съдя по софийските булеварди, все още никой не е наказан за напречно прокопаване...
А и водата ще се оттича :-D (или ще се събира за поливане)
Според мене точно това е решението. Няма нужда да се занимавате с каквито и да било конструкции при положение, че няма асфалтова настилка. Преди много време, когато още съоръжението "легнал полицай" не беше познато в България, на много конфликтни места се практикуваше напречно прорязване на асфалта. И до ден днешен по някои по-второстепенни пътища може да се видят такива места. А и както е казал колегата, в България пътищата и улиците се копаят непрекъснато и това няма да направи впечатление на никого. А ефект определено ще има.
Nikito0o - помощник
Преди години Имахме същия проблем на улицата ни...Ние децата играехме пред блока / Соцпанелка/ и имаше доста хорца,които караха с голяма скорост... И така нито кмет нито никои не се отзова да помогне и бащите ни ... Сложиха два лоста широки почти колкото целия път на разстояние 10 метра,прикрепени и заварени за скоби,те пък които са прикрепени с болтове към асфалта...Но не съм сигурен...за болтовете.Така че,ако искате водата да си минава - тя ще намери пролука под лоста... или ще минава покрай него,ако той не е широк колкото пътя :) ..Това мога да ти препоръчам аз, а вече решението си е ваше :wink:
alekghe - специалист
вземи скална маса фракция 0-25 ,разбъркай я с цимент,толкова колкото да се споят камъчетата и си направи легнал полицай,когато цимента е малко отстрани изглежда като нормална уплътнена скална маса , а иначе има здравината на бетон В7,5.примерно на един кубик около 150 кг цимент.това е така нареченият минерал бетон който се използва за легло под асфалта на магистралите,ако имаш и някой познат който като го положиш да го валира става перфектно.успех!
asinka - специалист
Благодаря за всички предложения!
emil_v r - майстор
Оправи се по Врачански :-D
Купи 2кг пирони 6см , огъни ги като габърчета , и просто наръси като пътечка напреки , остави и проход за комшийте, и за вас.

друго ... Земи 2 бр. камъчета колкото лешник , и му хвърли по стъклото , ако тръгне да се разправя , викни мъжо ти и излъжи че те закача
сексуалноориентирано , при което той го бие , и го заплашвате , че ще го съдите заради закачката ... :wink: :-D

Има още 31 начина , ако тия не ти харесват ...

...С простака -просташки , с културният -културно (Ем.Вр.)
:)
Matchless - специалист
Според мен първо да се пита и обсъди с общината и тогава да се действа ако няма реакция.Или както velsi написа- с един-два малки рова (недостатък е, че може би ще се събира вода) или да се положат два бетонни кола от тези които се ползват за оградите.Малки са, но вършат работа,бях видял такова нещо в близко село на едно място.Прикрепени с арматура забита надълбоко в земята и закривена по коловете,а самите те бяха боядисани допълнително в бяло да се виждат все пак през ноща.Бяха четири-две двойки напречно на улицата от край до край.
asinka - специалист
Това за бетоновите колчета май е най-лесно изпълнимо.
Днес инак говорих с полицай по въпроса, каза, че е нужно да разговарям с кмета за одобрението му.

Тема "Легнали полицаи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: