Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
BAlexandrov - специалист
Да, едно крило бях разглобил и вероятно са за това, но изпадат...
Трябва да ги заклиня така че стъклопакета да е стабилен спрямо крилото нали? Видях тези пластмасовите клинчета в другата тема, ама не знам дали си струва да ги подменям? Ама пък те и без това поизпадат като махна гумата и бутам стъклопакета...
pavkatay - майстор
трябва да заклиниш стъклопакета не да е стабилен към крилото просто. при провисване на крилото се нарушава правоъгълната му форма-диагонала, който е от долната страна откъм пантите до грната страна над дръжката-НАМАЛЯВА, а другия се увеличава. целта е да предотвратиш намаляването на този диагонал,като го подсигуриш с клинчета. при неотваряемите части се слагат подложки под стъклопакетите, а при отваряемите части се заклинва диагонала. велси го е обяснил добре в темата за вратите:
velsi написа:
По една таква подложка се поставя в два от ъглите на стъклопакета: една долу от страната на пантите и една горе от другата страна (по диагонал) Оранжевият клин се придвижва в посока към ъгъла със специални клещи, но може да се импровизира с отверка например. Последователността е следната: първо долната подложка - най-напред долу, после отстрани, после горната - първо отстрани, после отгоре. Резултата е, че крилото се заклинва спрямо правия ъгъл на стъклопакета и не му позволява да провисва.
има, обаче различни ширини на подложките в зависимост от дебелината на стъклопакета. трудно ще ти е да фиксираш стъклопакета и да монтираш две набивни уплътнения, но трябва да го направиш така. затова приалуминия се използва 'чакаща' гума- при теб ,който е правил прозореца си я е спестил, монтаж впоследствие не е възможен
BAlexandrov - специалист
Ще ми трябва около 100 метра набивна гума, ширина 6-7 мм. С нея и отвътре, и отвън става точно да уплътни стъклопакета.

Въпросът е - от къде?

Намерих един магазин за аксесоари за алуминиева дограма. На мостри имат, но малките размери ги нямат, не знаят и кога ще получат...
Имам оферта и от една фирма за 150 лв да ги подменят, но не знам дали си струва.
BAlexandrov - специалист
Взех уплътнение, остана и да го сменя до зимата :lol: Ама добре става с него - от двете страни плътно влиза и уплътнява.

Тема "Уплътнения на алуминиева дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: