Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estorm - специалист
значи на циркуляра се слага диск от ъглов шлайф .
Нещо немога да измисля как да закрепя стабилно тези средните от първата снимка (тяхното закрепване е почти изцяло върху делителя) . С тази разлика от 12мм набивната гума може да става за водача но тези имат нужда от твърда подложка . Проверих в склада но няма нито един профил на 12мм, Никoй ли няма да сподели в конкретния случаи как се постъпва ?
pavkatay - майстор
ами то други освен мен май няма ( колегата цакев сигурно се занимава в момента със земеделие-спорна работа :) )за средните конзоли можеш да използваш подложки за стъклопакети -има такива с дебелина 2,3 ,4 - 5 мм. комбинираш и подлагаш . сложи и под винтовете на водача. с набивна гума затваряш само фугата( и без да я затвориш няма проблем според мен- това го правя на ролетни ккомарници задължително). а ако прочетеш добре ще видиш, че не съм казал, че слагам диск от ъглошлайф на циркуляра. ползвам или....или
estorm - специалист
за диска е мое недоглеждане преди време някои ми каза че диск за алуминий ги повреждал и си помислих че се слага от шлайф. За останалото благодаря за помоща Досега ник'ва не съм я свършил , но в понеделник ще се престраша да надупча дограмата :-D
pavkatay - майстор
estorm написа:
за диска е мое недоглеждане преди време някои ми каза че диск за алуминий ги повреждал и си помислих че се слага от шлайф. За останалото благодаря за помоща Досега ник'ва не съм я свършил , но в понеделник ще се престраша да надупча дограмата :-D
диска за алуминии ги поврежда ,както казах, ако ги режеш с обикновена малка пендула. аз ги режа на големия циркуляр за профилите -там оборотите са чувствително повече
pavkatay - майстор
Как е. Станаха ли щорите. :?
pavkatay - майстор
И какво стана със статията ( материала) :?
estorm написа:
Не мисля че има голяма философия в изработката на щорите. Особено в сравнение с дограмата. Като гледам моята не виждам кое е сложното. По скоро исках да се разисква темата за да могат по голям кръг от хора да имат полезно инфо кое как става. Май ще трябва аз да подготвям материала , но ми се искаше да го направи някои майстор.

Тема "въпрос за щори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: