Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tgv - специалист
Попитах защото стана на дума за налягания от 170 бара. Въпроса ми е за компресирането на 15куб.метра природен или био газ за около 6-8часа. Иначе има домашни метан станции, на цени около 5000 евро. Но ако допуснем че метана си го произвеждаш, въпроса с компресирането му става актуален.
MrMurdjo - майстор
Колегата е казал - трябва многостепенен компресор, при това взривообезопасен, защото метанът гори, а може и да гърми.
tgv - специалист
До около 30бара ще се справя, но от там нагоре, ми се въртеше в главата нещо с хидравлични цилиндри. :?
tsenkov написа:
Проблема е в определянето на необходимито усилие. Ако искаш само преса то можеш да си решиш проблема с маслен крик и доста фитнес.Според мен варианта 2в1 е по удачен.Основния ми бизнес е свързан с използване на хидравлични преси които съм си направил сам и вече 10тина години ме хранят.По принцип може да използваш всякаква помпа но трябва да знаеш че освен налягането трябва да знаеш необходимата производителност на помпата.Защото това определя с каква скорост ще се движи буталото.Ако за изтискването това не е определящо, то при цепене на дърва е защото ако ти цепи едно дърво 5-10 минути.....Усилието на штока е равно на площа на буталото по налягането на помпата намалено с около20-25% заради вътрешното триене в цилиндъра.Знаеики площа на буталото може да се изчисли обема течност необходим за определен ход на буталото.Удвояваме го заради обратния ход. Делим производителноста на помпата на изчисления обем и виждаме колко двоини хода в минута ще постигнем.Едно и също усилие можем да постигнем с малък цилиндър и високо налягане и с голям цилиндър и по ниско налягане. Според мен втория вариант е по удачен/по малко износване на уплътненията и винаги имаш запас от сила/.Моита преса е с мотор 1.5КВ-трифазен цилиндър100мм и постигам усилие около12 тона,което ми стига.Ако имаш път към Пловдив мога да ти покажа пресите и да нахвърляме някаква и за теб.Вариантите за изпълнение на изделието са много.

tsenkov виждам че си в час с хидравликата можеш ли да оставиш номер или скаип за да се свържа с теб да говорим ? Пиша тук защото съм нов в форума и не мога да пиша лични съобщения.
smoka - помощник
Привет
на мен от много време ми се върти идеята да си направя преса . миналата година ми изпадна на изгодна цена стар ръчен шприц за пластмаси напълно окомплектован и работещ
-трифазен мотор 5.5 кв
-хидравлична помпа НШ32-руска от хидравлика на някакъв багер
-2 хидравлични цилиндъра
-разпределител двоен
-преливни клапани 2 бр
-маркучи повече от достатъчно
-резервоар за маслото
само време все не успявам да намеря да я преправя малко и да и сложа някакъв манометър за налягането когато я пробвах дали работи като затегна преливния клапан със стеблото на цилиндъра което е около 50 мм и е равно отпред сцепи един чепат пън където ми се подмята от няколко години.ако някой го интересуват снимки мога да я нащракам
bulhomes2 - майстор
Стара тема, ама търсех нещо за хидравликите, та пак попаднах на нея.

За пастьоризирането на ябълковия сок да кажа. Загрях сока до 84°С и го налях в пластмасови бутилки. Но му се промени вкуса. Следващата партида я загрях до 72°С и вкуса си остана. Няколко месеца изкараха и свършиха, но не се развалиха. Една бабка ми каза за седемдесетте градуса и казва, че с години и седят шишетата в мазата. Хватката е да пластмасово шишето и при затваряне да му изкараш всичкия въздух.

Тема "Има ли колега в час с хидравликите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: