Попитах защото стана на дума за налягания от 170 бара. Въпроса ми е за компресирането на 15куб.метра природен или био газ за около 6-8часа. Иначе има домашни метан станции, на цени около 5000 евро. Но ако допуснем че метана си го произвеждаш, въпроса с компресирането му става актуален.
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tgv
- специалист
26 мнения в "Има ли колега в час с хидравликите?"
- Мнения: 1
tsenkov написа:Проблема е в определянето на необходимито усилие. Ако искаш само преса то можеш да си решиш проблема с маслен крик и доста фитнес.Според мен варианта 2в1 е по удачен.Основния ми бизнес е свързан с използване на хидравлични преси които съм си направил сам и вече 10тина години ме хранят.По принцип може да използваш всякаква помпа но трябва да знаеш че освен налягането трябва да знаеш необходимата производителност на помпата.Защото това определя с каква скорост ще се движи буталото.Ако за изтискването това не е определящо, то при цепене на дърва е защото ако ти цепи едно дърво 5-10 минути.....Усилието на штока е равно на площа на буталото по налягането на помпата намалено с около20-25% заради вътрешното триене в цилиндъра.Знаеики площа на буталото може да се изчисли обема течност необходим за определен ход на буталото.Удвояваме го заради обратния ход. Делим производителноста на помпата на изчисления обем и виждаме колко двоини хода в минута ще постигнем.Едно и също усилие можем да постигнем с малък цилиндър и високо налягане и с голям цилиндър и по ниско налягане. Според мен втория вариант е по удачен/по малко износване на уплътненията и винаги имаш запас от сила/.Моита преса е с мотор 1.5КВ-трифазен цилиндър100мм и постигам усилие около12 тона,което ми стига.Ако имаш път към Пловдив мога да ти покажа пресите и да нахвърляме някаква и за теб.Вариантите за изпълнение на изделието са много.
tsenkov виждам че си в час с хидравликата можеш ли да оставиш номер или скаип за да се свържа с теб да говорим ? Пиша тук защото съм нов в форума и не мога да пиша лични съобщения.
smoka
- помощник
- Мнения: 15
Привет
на мен от много време ми се върти идеята да си направя преса . миналата година ми изпадна на изгодна цена стар ръчен шприц за пластмаси напълно окомплектован и работещ
-трифазен мотор 5.5 кв
-хидравлична помпа НШ32-руска от хидравлика на някакъв багер
-2 хидравлични цилиндъра
-разпределител двоен
-преливни клапани 2 бр
-маркучи повече от достатъчно
-резервоар за маслото
само време все не успявам да намеря да я преправя малко и да и сложа някакъв манометър за налягането когато я пробвах дали работи като затегна преливния клапан със стеблото на цилиндъра което е около 50 мм и е равно отпред сцепи един чепат пън където ми се подмята от няколко години.ако някой го интересуват снимки мога да я нащракам
на мен от много време ми се върти идеята да си направя преса . миналата година ми изпадна на изгодна цена стар ръчен шприц за пластмаси напълно окомплектован и работещ
-трифазен мотор 5.5 кв
-хидравлична помпа НШ32-руска от хидравлика на някакъв багер
-2 хидравлични цилиндъра
-разпределител двоен
-преливни клапани 2 бр
-маркучи повече от достатъчно
-резервоар за маслото
само време все не успявам да намеря да я преправя малко и да и сложа някакъв манометър за налягането когато я пробвах дали работи като затегна преливния клапан със стеблото на цилиндъра което е около 50 мм и е равно отпред сцепи един чепат пън където ми се подмята от няколко години.ако някой го интересуват снимки мога да я нащракам
bulhomes2
- майстор
- Мнения: 5536
Стара тема, ама търсех нещо за хидравликите, та пак попаднах на нея.
За пастьоризирането на ябълковия сок да кажа. Загрях сока до 84°С и го налях в пластмасови бутилки. Но му се промени вкуса. Следващата партида я загрях до 72°С и вкуса си остана. Няколко месеца изкараха и свършиха, но не се развалиха. Една бабка ми каза за седемдесетте градуса и казва, че с години и седят шишетата в мазата. Хватката е да пластмасово шишето и при затваряне да му изкараш всичкия въздух.
За пастьоризирането на ябълковия сок да кажа. Загрях сока до 84°С и го налях в пластмасови бутилки. Но му се промени вкуса. Следващата партида я загрях до 72°С и вкуса си остана. Няколко месеца изкараха и свършиха, но не се развалиха. Една бабка ми каза за седемдесетте градуса и казва, че с години и седят шишетата в мазата. Хватката е да пластмасово шишето и при затваряне да му изкараш всичкия въздух.
Тема "Има ли колега в час с хидравликите?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!