Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ivanj - специалист
шоп написа:
Браво scoobby, дано има повече 16 годишни ученици като теб.
Но и да се вслушва в саветите които му даваме а не да пита и после да си прави това което си е наумил .Всички му казахме че нестава с реотан. Пробвай да се убедиш, но ще си изгубиш само времето да ти си ученик време бол.И запомни плексигласа не обича топлина затова когато се реже инстумента се охлажда а не се нагрява.
alsted - майстор
ivanj написа:
Но и да се вслушва в са(ъ)ветите, които му даваме, а не да пита и после да си прави това, което си е наумил ._Всички му казахме, че не_става с реотан. Пробвай да се убедиш, но ще си изгубиш само времето. Да ти си ученик - време бол._И запомни: плексигласа(ът) не обича топлина затова, когато се реже инстумента се охлажда, а не се нагрява.
Също, както е желателно да пишеш правилно особено, когато пищеш нещо, което ще го четат много хора :-D
ivanj - специалист
Братче как да пиша правилно след като имам 8 клас,а и клавиатурата ми е на Норвежки малко ми е трудно. :partyman:
Така, като начало:
PCL82 - Добри съвети с крокодилчето за регулиране на тока, аз имам цял неизползван реотан. Измерих дължината му и отрязах 1/10 от него, по съвети от хора от този форум, като логично с тази дължина на 24В да работи както целия на 220. След като отрязах това парче изправих го и слязох в гаража, където го вързах с един кабел за 12В акумолатор от кола. Резултата беше приемлив, но недостатъчен. Днес най-вероятно ще опитам метода с крокодилчето, за да измеря на каква дължина температурата ще е най-добра (но при първия опита, съвсем леко допрях плоскостта и разреза беше много добър). Що се отнася до изчисления, писах в този форум за помощ, защото не успях да намеря характеристики на кантала.
ivanj - Извинявай човек, но аз питах да ми помогнат да направя този уред, не питах как да си отрежа плексигласа. Вслушвам се с всички съвети, но главната ми цел е да изобретявам разни работи а не просто да ида до магазина и да си взема нож. В бъдеще този уред мога да го ползвам за всичко за което може да послужи.
ivanj - специалист
Здравей,съжалявам но не съм те разбрал.Моля снимай резултата от този метод на рязане,може да е удачен.
gogo7777 - майстор
За по-гладко рязане и да не залепва плексигласа за кантала, намажи мястото на рязане с восък. Ако нямаш става и с парафин, грес, машинно масло, терпентин и др. Но не режи в затворено помещение щото много пушляви :-D . Кантала трябва да е нагрят до червено и да режеш максимално бързо.
Методи - специалист
Момчета,
като имате опит в рязането на плексиглас, знаете ли от къде в София мога да си купя плексиглас с размери 300х300х10 мм.
ivanj - специалист
http://microasu.com/ но цената е солена 100лв. за м2 без ДДС.
Методи - специалист
Във въпросната фирма режат, какъвто размер искате. Например: ширина 300 мм. от целия лист. С тази подробност, че ако ви е необходима дължина 300 мм. плащате и за останалата дължина до 1250 мм. (примерно, като дължина) и така си имате плексиглас в запас за по-нататък. При цена от 120 лв. на квадрат излиза доста скъпо.
ivanj - специалист
http://geko.bg/index.php?act=contact виж и тук,но политиката им е една и съща.

Тема "Електрически уред за рязане на плексиглас" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: