Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
lov - майстор
На мен снимките до скоро не ми се отваряха. Чак сега видях за какво става дума. Елементарна работа за заварка на място. Да не кажа че и всеки що годе справяш се със заваряане ще се справи.
colyo - специалист
Ако правилно съм видял къде е цепката, викни някого с едно детско електроженче и ще ти го цвръцне на място. С лепило няма да спреш разширяването на цепката. Нито металпластик нито каквото и да било епоксидно лепило няма да те спасят (личен опит от работа в химическата индустрия). Ако не ми вярваш залепи го, само после мисли и как ще го изстържеш преди заварката.
kapanec - специалист
Правиш от двата края на спуканото две малки дупки с малка бургия после заваряваш(запълваш) и си готов
hakama - специалист
Значи, това лепило на V-tech (което не беше баш като епоксидна смола течливо) http://dobavkizamasla.com/?show=view_details&id=112 и отгоре няколко слоя силикон на Soudal 1500gradusa и за капак една огнеопорна тухла заклещена в ъгъла - 10тина курса и няма течове :idea:

Заварчик каза на място, че е мн трудно да се бръкне/гледа в ъгъла, ще трябва на "сляпо" да се парва...
colyo - специалист
Щом си вкарал апарата да го снимаш и електрод ще влезе. Заварчика или не е достатъчно добър или го мързи. При мен имах един извънземен заварчик, който си кривеше електродите и заваряше зад тръбите без да просълзи дори след заварката.
fbr - майстор
И аз съм виждал заваряващ с подходящо изкривен електрод, и заварява с огледалце.
pansim - майстор
По- добре си викни добър заварчик да не те боли главата после. Това с лепенето няма да стане, за дълъг период от време. С базичен електрод и инвертор ще се справи за нула време заварчика.
monilan - специалист
Помисли след края на отоплителния сезон да го направиш както си трябва със заваряване. Лепилото е все пак временно решение на проблема.

Тема "Лепене на водна риза?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: