Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
enviro - специалист
Извинявам се на колегата dadko не съм видял че на едната скица има размери, в петък ще ходя до вилата и ще наложа да видя грубо няколко тухли, за да разбера как ще бъде горе долу Мерси :)
dadko - майстор
Щом те притеснява, че ще ти е тясно да обслужваш барбекюто така- можеш да го сложиш на тясната страна на терасата- както ти предлага Стив. Аз само бих предложил да не е в този край, където ти е скицирал той, тъй като там има стена, а в другия край на къщата.

Това, което предложих за итонг-а- като се замисля- не е много удачен вариант, щото той е хигроскопичен, а терасата при дъжд си се мокри. Може да се използва, но ако се положи някаква подходяща мазилка... Но- не е много удачно да се струпат на едно място едни 200-300 кила (че и повече). Дано, както казва автора плочата наистина да е преоразмерена и да е вложена повече армировка.

Прикачен файл

bbq_terasa_v3.jpg
bulhomes2 - майстор
Ако аз трябваше да го правя - щях да го направя като варианта на Стив. С пробиване на плочата. Много по-красиво е, по-здраво, по-удобно и за ползване и за изработване. Какво като минават кабели на гърба? Нали ще се иззижда и огнището и комина. Това е барбекю - не е доменна пещ, че да стопи кабелите под мазилката зад тухлите. Като пък много те притеснява - дръпни една предстенна обшивка с гипсофазер...
enviro - специалист
До колкото ми гарантираха наистина е вложено доста арматура, Колегата dadko точно там мисля и аз да го започна но да е в залепено за стената и от дясно да има нещо като плот я за чиний я за водичка , или за една чаша вино :D , ще го почна с обикновенни духли в такъв случай и там където ще е горивната камера ще си сложа огнеопорните тухли, а комина ще го мисля, неразбрах само относно това което попитах дали има вариант да е с чупка или трябва да го изкарам извън тератаса и право на горе.

bulhomes2 не ме притеснява това за топенето на кабелите , друго имах в предвид да не ми се наложи да правя нещо по самата инсталация и да трябва да кърта от вътрешната страна или по точно от кухничката тази малка стая.
marmoz - специалист
По принцип се избягват чупките,а тези доито си показал от въздуховодните тръби /чупките на 90 градуса/ със сигурност не :) Колегата dadko ти е показал на схемата/снимката/ как наи добре би станало за тягата като наклонена правоъгна пирамида /вкючването от камината към комина/.
П.П. Сигорно има и др. варианти но колегите да споделят :)
enviro - специалист
marmoz написа:
По принцип се избягват чупките,а тези доито си показал от въздуховодните тръби /чупките на 90 градуса/ със сигурност не :) Колегата dadko ти е показал на схемата/снимката/ как наи добре би станало за тягата като наклонена правоъгна пирамида /вкючването от камината към комина/.
П.П. Сигорно има и др. варианти но колегите да споделят :)
Ами да сигурно така ще го направя основа обикновенни тухли, там където ще горят въглищата ще почна с огнеопорните тухли, после комина като го скосявам от едната страна и до едно положение а след това или с тея вентилационните който постнах или ще се измисли нещо друго от ламарина и да излиза право нагоре и ще го вържа за горния парапет, дано така се получи, ще го почна от стената плътно с размерите който ми даде колегата dadko ,а основата мисля да е направя до края на терасата (до парапета) за да го ползвам като масичка ,а за плочата ми казаха че не 200-300кг ами и 1т. да сложа няма да имам проблеми :D
dadko - майстор
Ами- действай. Размерите си ги правиш каквито ти е кеф. Отиваш до някой от строителните хипермаркети и виждаш с какви размери са купешките. То зависи и колко голяма искаш да е скарата.
И да публикуваш снимки после :prost:

Тема "как да направя барбекю на вилата, на тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: