Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
marian1 - майстор
и аз ползвам тия зелени ключета...
ще ми е интересна алтернативата им, щом имало
loudidd - напреднал
marian1 написа:
и аз ползвам тия зелени ключета...
ще ми е интересна алтернативата им, щом имало
Сигурно е добро решение, но на средната врата от гардероба няма как да го реализирам, защото няма къде да се опира ключето... :)

Аз опитвам да реализирам проекта с три плъзгащи врати, лед осветление през траф и въпросните рид-ключета - като в момента търся реле, защото рид-ключетата са чудесно решение, само че свети, когато са доближени двете части, а мен ми трябва да става обратното - и по съвет няколко мнения по-горе, май ще трябва да слагам реле с постоянно затворен контакт, за да обърна рид-ключето... Всичко се случва на 12V....

Поздрави!
marian1 - майстор
ами точно такова ключе (има с рамо завършващо с ролчица) - не ти знам гардероба, но все си го представях, че такива три ключета за всяка врата - ще се закачат към тавана на гардероба с ролчица опряна на вратите- при плъзване ролката се плъзва и рамото пропада при отворената врата - имаш контакт.
Очаквах някой да даде алтернатива на тия ключета - защото за мен са изключително благонадеждни и безотказни...така да се вечни.
Не са ми сила тия неща - по скоро съм практик в тоците :-D но вратите ми палят крушките с такива ключета ....
loudidd - напреднал
Аз да кажа как реших въпроса - почаках малко, но от Китай си поръчах рид-ключе постоянно-отворен контакт, после видях, че ги има и тук, излиза ми реклама на ВИкиват с такова ключе.
Та с това ключе, когато магнита е далеч, свети, затвори ли се, угасва... :)

Монтажът е елементарен, както е свързана лед-лентата към трафа, избираш едната от двете жички на лентата и правиш връзка през рид-ключето към трафа и така :)

Дано съм бил полезен :)
nikolov333 - майстор
А с каква лента си го направил твоето гардеробно, че на това от линка му дават само 3W да носи..не вярвам твоята да е толкова слаба..
loudidd - напреднал
nikolov333 написа:
А с каква лента си го направил твоето гардеробно, че на това от линка му дават само 3W да носи..не вярвам твоята да е толкова слаба..

На едното съм закачил траф 30W и лента към 8 метра, на второ - друг траф 30W и към 5 метра лента, за момента работи без проблем, оставял съм го и да свети час-два за проба, но обикновено работи за малко, докато е отворен гардероба... Лентата е топло бяло, мисля около 3W на метър...

Тема "Осветление в гардероб (направи си сам) избор на ключ!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: