Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Krass - майстор
Аз пръскам с нещо подобно, но моят маркуч е 30м. Имам въпрос относно маслото в компресора. Как се контролира нивото му? И още нещо. Тези компресори може да нямат дебит, но вдигат към 30 бара.
pipilica - майстор
На моя съм отрязал едно парче от корпуса и после го залепих обратно със силикон.
Някой от по-знаещите да каже става ли двутактово масло или не става.
bigdragon - майстор
pipilica написа:
.... става ли двутактово масло или не става.
Не става!!! [-X
Двутактовото масло има ниска пламна температура и току виж, компресора станал дизелов двигател...

Компресорните масла се различават от двигателните основно по пламна температура. Другата разлика са по-малкото миещи присадки, но те в случая са екстра, а не недостатък.
juvesan - специалист
Всъщност, не е ясно какво масло се полага на хладилен компресор в този случай :lol: Добре е да е рядко, защото смазването се извършва и чрез разплискване...Аз лично имам агрегат от подобен вид с компресор на Данфос, но, като се абстрахираме, че съм хладилен и масла бол, на моя съм му отрязал целият капак, заварил съм му 2 уши с болтчета и периодично ( ха, не съм го пускал от 4 години) му поглеждам съдържанието за наличие на лоши неща вътре.... за филтър съм му забучил един отрязан хладилен филтър- дехидратор, на когото съм натъпкал някаква вата, ама ... в градина, сред прахта още не съм го тикал... дано изкара. Иначе, посоченият компресор на бившият МЗ Антон Иванов е невероятно корава гадина, ( сравнен с късният му български вариант) но и той не е вечен, нито феникс... :rock:
p.s Моя грешка, лиценза беше на Sanyo... :partyman:

Тема "Новата ми пръскачка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: