Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kr1100 - майстор
нед юли 30, 2023 2:59 pmAndri01 написа:
Един правеше машинки за скубане на пилета. Е,малко като с две леви,но явно са вършели работа,щото е пласирал 4-5бр. Но му нямам координатите отдавна, а и не ме интересува като личност.
Илчо
kr1100 - майстор
нед юли 30, 2023 2:47 pmzz_stefanov написа:
...Примерно, нераждавейките дето ползваме в бита след като са били загрявани над някаква неясна за мен темпратура сапочват да ръждясват.... и т.п. ?
Отделно ми изглежда голямо за огнище при мен.
Едва ли ще има ясен отговор -разни марки перални, разни дЖелеза по състав, разни доставчици на ламарина и ... Oгъня от дърва, дървени въглища е с много висока температура / съдя по казаня/ че и при изтърване и зачервява ламарината :?
Има устойчива на огън неръжд. не помня марката, казваха и жаростойка или подобно.
Ще питам бившия ми съсед по офис - той се занимава с неръждавейки. Внасяше от Украiна, миналата година и от Италия. Не ми е проблем да му звънна.
Направи и проверка с магнит , че и там е манджа с грозде - някои не лепят магнита други да.
zz_stefanov - майстор
И аз имам един щипки от неръждавейка дето ги забравих в жаравата и почнаха да ръждясват. За ел. скарата от неръждавейка също, неръждаема беше в магазина, сега сме с емайлирана. :)
Май тук няма такъв дето да пали огън в барабан.
gogo7777 - майстор
Не виждам причина поради, която да не става за огнище.
:drinkers:
hidrazin - майстор
Ама то много трудно бе... barbecue drum washing machine
Колко ще ръждясва зависи от това колко е втинджос донора.
Но по принцип всички ще ръждясат. Е и кво? Следващото опалване "изгаря" ръждата.
За моите разбирания барабана е прекалено тънък за тази работа.
Има много по-добри решения - джанта, бутилка за въздух/пропан бутан, "печка" от бойлер на дърва...
От барабан - преса за грозде или "дизайнерски" полюлей/ламБа.
:partyman:
P.S. Машина за пуканки... :-D Че като го чета Стефанов, все ми се дояждат...

Тема "Дайте идея какво може да се направи от барабан на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: