Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
nv952 - майстор
маринкз написа:
конкретния ми въпрос е как да го свържа това чудо ,някъде четох че се мери съпротивлението на намотките и така се разбира кое къде отива но не съм много запознат с това тука начертах една схемичка набързо
Без съпротивлението няма как да ти помогнем.(поне според мен) Боба на hidrazin свърши... :-D
Браво на shotik =D>
пп Не съм много сигурен,но мисля че стартовата намотка е със по голямото съпротивление а тази с по-малко е работната.
Ако имаш мултицет провери. И с еФтинити мултицети става.
crez - майстор
Тошко ти е дал линк. Контактите на двете релета елиминирай, остави ключа за пускане(при пералнята това е краен изключвател на капака) и свързвай.
Прикачен файл:
aur_el_71p.gif
aur_el_71p.gif (15 KиБ) Видяна 1499 пъти
и все пак не разбирам как да стане :D
между първата и втората букса ми дава 15.9 ома
между първата и третата 25.2 ома
а между втората и третата 40.9 ома
nv952 - майстор
Дай малко инфо и за мотора де.Как очакваш помощ само с една рисунка с пейнт.Пък и една снимка да пуснеш няма да ти стене нищо а напротив....ако някой реши да ти помогне ще ти посочи върху снимката коя "жичка" къде да сложиш.Мен не ме брой за помощ. :) Аз по скоро съм от питащите от колкото от помагащите. :-D
значи не знам дали е редно но съм ги увързал с тиксо тея неща защото кабелите са твърди и лесно се чупят сондите на кондензатора и да не мърдат много (едната сонда се беше счупила от основата почти ) , а тази черната кутиика до (кондензатора залепената) някой знае ли за какво служи ?

Прикачен файл

Снимки0357.jpg

Прикачен файл

Снимки0356.jpg

Прикачен файл

Снимки0355.jpg

Прикачен файл

Снимки0353.jpg
shotik - майстор
Закачи червената/розова/ в дясно ,другите две бели закачи и като включиш за малко ако върти е добре ,ако не е ,сменяш местата. Черната кутийка е термо реле което изключва веригата при претоварване на електромотора.
двигателя запали :supz: първия път тръгна на момента после размених двата бели кабела и тръгна обаче в началото по бавно кой е по добрия вариант ? и трябва ли да му сложа нещо примерно грес малко че много шумен ми се струва
nv952 - майстор
маринкз написа:
двигателя запали
ЧЕСТИТО! :-D И за другият път да знаеш-Вместо рисунка,100 пъти по-добре е снимката :wink:
shotik - майстор
маринкз написа:
двигателя запали :supz: първия път тръгна на момента после размених двата бели кабела и тръгна обаче в началото по бавно кой е по добрия вариант ? и трябва ли да му сложа нещо примерно грес малко че много шумен ми се струва
Там където си сложил клемите и тръгва веднага ,там е добре,друго е ако трябва да се обърне посоката на въртене,ако ползваш гайката ,която си е от оста ,тя е с дясна резба и трябва да се обърне .Виж и пиши ,ще го измислим и това ,ако се налага .

А това ,че е шумен мтова е от лагерите,трябва смазване или подмяна

Тема "Мои нови машини за работа през свободното време" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: